Kaufland și Lidl donează o sută de mii de recoltoare pentru identificarea coronavirusului

1

Kaufland și Lidl donează o sută de mii de recoltoare pentru identificarea coronavirusului. Primele 25 de mii de bucăți vor fi distribuite către toate DSP-urile din țară.

Directorul Unifarm SA, societate care depozitează respectivele recoltoare până ce ele sunt livrate, a precizat că cinci mii de bucăți vor fi păstrate în depozite, ca stoc strategic.

Comunicatul integral transmis de Ministerul Sănătății:

„Companiile private vin alături de Ministerul Sănătății în efortul pentru limitarea răspândirii COVID 19. Marii retaileri Kaufland România și Lidl România donează 100 000 bucăți recoltoare pentru exudat nazal și faringian/mediu transport viral necesare pentru realizarea testelor de diagnostic molecular ( Real Time PCR), o primă tranșă fiind deja livrată.

Salutăm gestul companiilor private de a ni se alătura în această perioadă când este nevoie de toate resursele materiale și umane pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății.

Primele 30 000 de recoltoare se află în prezent în depozitele SC Unifarm SA și urmează să fie distribuite direcțiilor de sănătate publică din teritoriu și București.

“Conform dispozițiilor ministrului Sănătății, un număr de 25 000 dintre exudatele primite vor fi distribuite la direcțiile de sănătate publică pentru utilizarea in anchetele epidemiologice demarate, alte 5000 vor rămâne la Unifarm SA ca stoc strategic.”, a declarat Adrian Ionel, director UNIFARM SA.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Kaufland și Lidl donează o sută de mii de recoltoare pentru identificarea coronavirusului • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.