La fiecare 5 ore pleaca un medic rezident din tara

VIDEO: “La fiecare 5 ore pleaca un medic din tara” – iata ce solutie a gasit un rezident pentru a-si motiva colegii sa ramana acasa

0

In Timisoara s-a lansat campania “Rezident de nota 10”, care isi propune sa promoveze si sa premieze medicii rezidenti din Romania.

Scopul campaniei  “Rezident de nota 10” este acela de a oferi respect medicilor rezidenti, care pe langa faptul ca fac foarte multe garzi neplatite si stau foarte mult in spital, mai au timp si pentru alte activitati.

Primul medic rezident premiat in cadrul campaniei “Rezident de nota 10” este Vlad Neagoe, medic rezident, anul II, in cadrul Clinicii de Chirurgie Vasculara din cadrul Spitalului Judetean Timisoara.

Vlad Neagoe este pasioanat de artele plastic si organizeaza expozitii de pictura, in scop caritabil, pentru copiii orfani., El a fost premiat pentru activitatea sa  cu o diploma, o insigna, un stilou inscriptionat cu numele campaniei „Rezident de nota 10” si un echipament medical.

rezident de nota 10

“E nevoie de multa dedicatie, multa pasiune, trebuie sa stii in ce te implici inainte sa alegi specialitatea. Cred ca colegii mei aleg sa mearga in strainatate pentru ca nu sunt suficiente locuri disponibile la sfarsitul stagiului de rezidentiat, si atunci trebuie sa te gandesti la perspectivele de viitor, trebuie sa mergi undeva sa continui munca de medic. Din acest motiv ei pleaca in alte tari, unii se intorc, bineinteles.

Ca si toti colegii mei trebuie sa ne gandim la perspectiva de viitor, si la faptul ca atunci cand terminam cei cinci ani de rezidentiat, daca o sa avem un post de munca.”, a spus Vlad Neagoe, medic rezident.

“Toti medicii rezidenti sunt de nota 10”

“Ideea mi-a venit cand am constientizat ca medicii rezidenti, in primul rand, nu sunt motivati, nu sunt respectati, si lumea nu prea cunosate meseria de medic rezident. In primul rand vreau sa zic ca toti medicii rezidenti sunt de nota 10, pentru ca au optat sa ramana in tara, in ciuda lipsurilor atat finaciare, cat si de ordin psihologic.

Noi suntem la baza lantului trofic, nu primim sustinere din nicio parte, nu putem sa schimbam mare lucru, dar in schimb lucram in conditii grele, iar atat cei din conducere, cat si pacientii nu ne acorda respectul cuvenit.

Scopul campaniei este ca medicii rezidenti, pe langa ca fac foarte multe garzi neplatite, ca stau foarte mult in spital, mai au timp si pentru lucruri nobile, care tin atat de arta, de sport, de alte activitati, care merita sa le cunoastem si sa le punem pe hartie si sa stim ca medicul rezident merita macar respect.

rezident de nota 10

Care sunt criteriile de premiere din cadrul campaniei “Rezident de nota 10”?

Criteriile de premiere este o chestiune de timp. Toti vor fi premiati. Criteriul este simplu: primul aflat, primul aratat, adica descoperim o poveste, o aratam si mergem mai departe. Campania se vrea una pe termen lung si toti medicii rezidenti vor avea norocul sa aibe o insigna in piept si speram ca peste cativa ani sa avem cati mai multi medici cu insigna in piept si sa nu ramanem singuri avand in vedere ca o data la cinci ore pleaca un medic roman in strainatate.

Unul din scopurile campaniei este de a atrage mediul privat si de a contribui medicii rezidenti. Daca statul nu poate sa creasca salariile, sa imbunatateasca conditiile, macar mediul privat, persoane din mediul privat, cu inima mare, sa constientizeze nevoia si sa aduca solutii.”, a spus Mircea Popițiu, medic rezident, initiatorul campaniei.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.