„La Pas” - un festival cu hrană curată, pahare din amidon și farfurii din tărâțe

„La Pas” – un festival cu hrană curată, pahare din amidon și farfurii din tărâțe

0

Pentru trei zile, Parcul Rozelor a găzduit în ultimul weekend din septembrie 2022, programul complex al Festivalului LA PAS, dedicat tuturor vârstelor, care a inclus peste 35 de activități precum degustări, dezbateri, prezentări, concerte și ateliere de lucru.

Asociația CRIES a preluat provocarea de a face un Festival „altfel”, subscriind principiilor de solidaritate și sustenabilitate, selectând atent expozanții, producătorii de conținut și artiștii, lansând în spațiul public o declarație de principii și invitând la o meditație asupra importanței reducerii risipei alimentare și a sobrietății într-o lume marcată de crize și foamete.

„ Am încercat să adunăm în jurul nostru și al Festivalului oameni care subscriu acestor principii. Și sperăm că, prin activitățile pe care le-am direcționat timp de 34 de ore către timișoreni și vizitatori, aceștia au plecat mai gânditori și mai responsabili” spune Mihaela Vețan, președinte al asociației CRIES, inițiatoare a Festivalului LA PAS.

Întregul eveniment a promovat comportamente sustenabile: alegerea locului de desfășurare a Festivalului a luat în considerare și accesibilitatea, încurajând participanții să folosească biciclete și transportul în comun pentru a ajunge, nu au fost produse mesh-uri din plastic și a fost redus cu peste 50% numărul de materiale publicitare printate față de ediția din 2019, nu s-au folosit ambalaje de plastic de unică folosință, fiind utilizate pahare din amidon și farfurii din tărâțe și alte materiale biodegradabile, iar deșeurile au fost colectate selectiv.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.