La Timisoara a inceput MEDIS 2016, Congresul International pentru Studenti si Tineri Medici (VIDEO)

0

A 19-a editie a Congresului International pentru Studenti si Tineri Medici, MEDIS, organizat in fiecare an in Timisoara, a inceput, la Timisoara. Congresul este un proiect de amploare al Societatii Studentilor in Medicina din Timisoara si ofera oportunitatea tuturor studentilor, dar si tinerilor medici rezidenti sa prezinte diferite lucrari de cercetare, pe care le-au realizat. 

“Este cel mai mare proiect si cel mai mare eveniment al nostru, pe care il organizam in fiecare an, cu foarte mare drag si cu foarte multa munca. A devenit deja o traditie, de mai bine de 20 de ani. Pentru noi, ca si studenti, este un bonus din partea echipei de organizare, pentru ca vedem exact ce este in spatele unui eveniment si stim cum sa ne pregatim pentru toate lucrurile care pot sa apara, iar pentru participanti este o oportunitate unica, cel putin in Timisoara, o data pe an, prin care noi incercam sa punem la dispozitie un program de work-shop-uri si conferinte, cu care sa incercam sa stam in pas cu moda, cum s-ar spune, adica sa incercam sa aducem toate schimbarile care apar la nivel medical, de la nivel de cercetare”., a spus Alexandru Grozavescu – vicepresedintele Societatii Studentilor in Medicina din Timisoara.

 “Eu ma bucur, ori de cate ori ii vad pe studenti ca se antreneaza cu mult entuziasm in organizarea unei astfel de manifestari si va rog sa ma credeti ca l-au organizat singuri. Universitatea le-a oferit doar suportul si moral, si material, si logistic, atat cat trebuie, pentru ca ei sa inteleaga ca ceea ce fac ei in laboratoare si in clinici, trebuie sa prezinte aici, astazi, maine, poimaine, pentru ca doar in felul asta, cercetarea se raliaza la ceea ce dorim noi sa introcudem in curricula medicala. Pe de o parte, este partea stiintifica a congresului. Pe de alta parte, este partea de comunicare dintre ei, care e foarte importanta. Poate ca ei vor invata sa lucreze in echipa mai repede decat a invatat generatia mea, poate vor invata sa comunice eficient, mai repede decat am facut-o noi si, de fapt, astea sunt abilitatile medicului anului 2020, asa cum ne-am propus. Din aceste puncte de vedere, ma bucur ca sunt foarte multi, parca mai multi decat niciodata, peste 300 de participanti, ma bucur ca au invitati si participanti din strainatate, ma bucur ca au stiut sa gestioneze toate resursele pe care le au, pentru a fi un congres de succes”., a spus Prof. univ. dr. Marius Raica – rectorul UMF Timişoara.

Invitatul special al editiei din acest an a MEDIS 2016 a fost prof.dr. Márta Széll , de la Universitatea de Medicina din Szeged, Ungaria. 

 “Trebuie sa se pregateasca pentru un asemenea eveniment. Asa ca pregatirea, strangerea informatiilor pentru prezentari, strangerea reultatelor stiintifice pentru prezentari, sunt deja un beneficiu pentru studenti. Apoi, cand rezuma rezultatele cercetarilor, trebuie sa le prezinte in limba engleza, constituie un alt beneficiu, pentru ca trebuie sa stie cum sa sintetizeze ideile si rezultatele cercetarii. Dupa aceea, al treilea beneficiu este ca se afla aici isi prezinta rezultatele si ideile in fata tuturor. Se incheaga relatii. Atunci cand se lovesc de viata reala, se vor confrunta cu asemenea lucruri, in contact cu colegi din aceeasi specialitate sau nu si, in final, cu pacientii, acest gen de intalniri, ca cea de aici sunt foarte importante, pentru a invata cum sa faca sis a mentina asemenea relatii”, a spus prof.dr.Márta Széll – Universitatea de Medicina din Szeged.

GALERIE FOTO:

Share.

Leave A Reply