La Timișoara, medicii și preoții catolici își unesc forțele binelui într-o acțiune fără precedent (VIDEO)

La Timișoara, medicii și preoții catolici își unesc forțele binelui într-o acțiune fără precedent (VIDEO)

1

Comunitatea medicală din Timișoara lansează o nouă acțiune originală de voluntariat: ”Trup și suflet pentru viață”. La inițiativa profesorului doctor Dorel Săndesc, medicii timișoreni vor merge începând cu această duminică în bisericile catolice din oraș și la finalul liturghiei vor discuta cu enoriașii și le vor răspunde întrebărilor legate de riscurile Covid, vaccinul antiCovid și măsurile de prevenire.

Medicii și preoții își unesc astfel forțele și se îngrijesc împreună de sănătatea trupească și sufletească a semenilor.
Această inițiativă a fost îmbrățișată de medici de prestigiu din Timișoara, fiecare urmând să meargă voluntar la câte o biserică din oraș: prof. dr.Dorel Săndesc, prof. dr.Cristian Oancea, prof. dr.Dan Lighezan, prof. dr.Bogdan Timar, conf. dr.Ovidiu Bedreag, conf. dr.Ovidiu Fira-Mladinescu, dr.Stela Iurciuc, dr.Virgil Musta, dr.Ciprian Gândac. Bisericile catolice care și-au deschis porțile medicilor pentru această acțiune fără precedent sunt Parohia I Cetate, Parohia II Fabric, Parohia III Elisabetin, Parohia IV Iosefin, Parohia V Mehala, Parohia VI Fratelia, Parohia VII Freidorf, Biserica Piaristă și Biserica Catolică Bulgărească ,,Notre Dame”.
Nu este prima acțiune voluntară de anvergură lansată de comunitatea medicală din Timișoara, care a organizat în primăvară primul Maraton al Vaccinării, preluat apoi și în alte orașe ale țării. Medicii voluntari timișoreni au lansat și caravanele medicale de evaluare a stării de sănătate și caravanele vaccinării, destinate oamenilor din comunități izolate și persoanelor sau grupurilor vulnerabile (din aziluri de noapte, cămine de bătrâni, zone defavorizate din orașe).
Acțiunea, care va debuta duminică, 5 decembrie este organizată de
Asociația pentru ATI ,,Aurel Mogoșeanu’’ Timișoara.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: La Timișoara, medicii și preoții catolici își unesc forțele binelui într-o acțiune fără precedent (VIDEO) • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.