Laborator de simulatoare stomatologice, unic in Romania la UMF Timisoara (VIDEO)

3

Astazi s-a inaugurat Laboratorul de Simulatoare a Facultatii de Medicina Dentara din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie “Victor Babes” din Timisoara.

Conducerea  UMF Timisora a luat decizia de modernizare a capacitatilor de simulare si tratament a facultatii in vederea adaptarii la noile tehnologiii introduse si la situatia pietii muncii din romania.

Astfel, perioada s-au investit sume considerabile in dotarea cu unit-uri dentare noi la disciplinele clinice, cu un nou computer tomograf si aparatura de mici dimensiuni.

Noul laborator este dotat cu 24 pozitii de lucru care permit desfasurarea simultana a stagiilor cu 3 grupe de studenti, fiind adaptat la numarul  in crestere a celor care studiaza aceasta specialitate. Investitia a fost de peste 130.000 euro, din fonduri proprii ale UMF.

simulatoare3

De asemenea, laboratorul este dotat cu tehnica de calcul moderna care permite urmarirea simultana de catre studenti a demonstratiilor cadrelor didactice, cu sisteme de aspiratie, cu micomotoare si lumini care reproduc exact lucrul pe un unit dentar cu pacienti. Astfel se pot dobindi cunostinte si abilitati care in lipsa unui astfel de laborator ar fi necesitat timp si riscuri mult mai mari.

simulatoare2

Dat fiind faptul ca romania are un excedent de medici stomatologi in marile orase, gasirea unui numar adecvat de pacienti este o provocare pentru studenti. Existenta unui astfel de laborator poate compensa si aceste lipsuri.

Laboratorul poate fi utilizat si pentru desfasurarea de cursuri postuniversitare deoarece permite efectuarea de simulari complexe, putand fi conectat direct la baza de date a computer-tomografului si la sala de chirurgie a disciplinei de implantologie. Aceste cursuri se adreseaza medicilor specialisti.

simulatoare

Astfel, in laborator se pot desfasura cursuri destinate multor specialitati ale medicinei dentare, si va putea fi si inchiriat pentru diferite evenimente organizate de societati sau companii, generand venituri care sa amortizeze investitia.

Nici o alta universitate din tara nu dispune de o astfel de dotare complexa si integrata.

GALERIE FOTO:

Share.

3 Comments

  1. Ihim, da …ce sa spunem si noi? Dam sfoara in tara ca 1 universitate din toata Romania a reusit sa aiba de fapt un strict necesar in pregatirea studentilor? Cand de fapt in alte state dotarile le depasesc asteptarile studentilor romani si exista un asistent universitar care chiar ii verifica inainte de a incepe lucrul.Vedeti universitati din SUA si Canada cam la ce nivel arata.Ori inveti medicina ori faci de mantuiala.
    De ce sa aiba studentii romani totul la dispozitie in cadrul facultatii?
    Lasa-ti-i sa piarda timpul majoritar cu teorie ore intregi si ce le mai ramane liber sa ajunga si ei prin clinici private sa vada de fapt cu ce se mananca meseria.

  2. UMFT-ENGLISH SECTION on

    This is very funny!!! … They consider doing a phantom lab is achievement and they ignore the corrupted professors like Sinescu Cosmin or Puliteneanu who asks for 600€ and 700€ to pass their exams!!!!.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.