Laborator unic in Romania pentru depistarea aritmiilor

Laborator unic in Romania pentru depistarea aritmiilor complexe

0

A fost inaugurat cel mai modern laborator pentru depistarea si tratarea aritmiilor complexe! Unitatea a fost dotata cu echipamente performante in cadrul unui program de cercetare cu finantare nerambursabila in valoare de peste 36 milioane de lei.

La inaugurarea Laboratorului de Electrofiziologie Clinica si Pacing din cadrul Sectiei de Cardiologie a Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca a participat Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii: “Era timpul ca cel mai mare spital de urgenta din tara sa beneficieze de echipamente performante de diagnostic si tratament al aritmiilor complexe care sunt cele mai frecvente urgente cardiovasculare. De acum incolo se va asigura tratamentul personalizat al urgentelor cardiovasculare”.

Acest laborator, alaturi de alte sapte, in cadrul Centrului de Excelenta pentru cercetare CREDO

Acest laborator, unic in Romania, in care se realizeaza diagnosticul si tratamentul ablativ al aritmiilor cardiace complexe, a fost dotat in cadrul unui program de cercetare cu finantare nerambursabila pe care unitatea sanitara l-a accesat si care va avea ca rezultat direct in urmatorii cinci ani crearea Centrului de Excelenta pentru cercetare CREDO in sectia de Cardiologie.

Centrul de excelenta va cuprinde opt laboratoare de cercetare dintre care:

– trei laboratoare nou infiintate (Laboratorul de cardiologie moleculara, Laboratorul de ecografie vasculara si Laboratorul de ecocardiografie de stres)
– cinci laboratoare care vor fi modernizate cu echipamente ultraperformante si moderne printre care si Laboratorul de Electrofiziologie Clinica si Pacing

Dupa implementarea proiectului sectia de cardiologie a spitalului va avea in dotare 126 echipamente noi, 11 dintre acestea cu o valoare peste 100 000 de euro. De asemenea, 11 specialisti in cardiologie vor fi angajati pentru a lucra in cercetare-dezvoltare.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.