Cercetătorii au descoprit leacul împotriva bolilor incurabile

0

ADN2O nouă formă de terapie cu gene care ar putea revoluţiona taratamentul bolilor incurabile a fost descoperită de către cercetători.

Pentru prima oară în istoria medicinii, nouă tehnică le va permite cercetătorilor să modifice informaţiile genetice cu o remarcabilă precizie. Modificările detaliate care vor fi făcute ADN-ului uman ar putea perminte oamenilor de ştiinţă să trateze boli genetice precum siclemia, sindromul Down şi boala Huntington.

Această descoperire revoluţionară se bazează, mai exact, pe înlocuirea genelor defecte cu unele sănătoase. Cercetătorii pretind că tehnica este atât de exactă încât virusurile incurabile precum HIV şi cancerul vor fi vindecate, susţine DailyMail.

De asemenea, se vor putea corecta şi defectele genetice, eliminând astfel riscul ca un nou-noascut să se nască cu o boală incurabilă. Tehnică numită CRISPR foloseşte monstre din enzime pentru a viza anumite părţi ale celor 23 de perechi de cromozomi umani, fără a introduce mutaţii sau defecte. Profesorul Craig Mello, laureat al premiului Nobel, a afirmat că nouă tehnică este un adevărat joc al schimbării.

Într-un interviu acordat ziarului “The Independent”, profesorul a susţinut faptul că proiectul “CRISPR” este uriaş.

“Este incredibil de puternic şi are multe aplicaţii, de la agricultura la un potenţial genetic de terapie umană. Este un adevărat triumf al ştiinţei de azi. Este o descoperire extraordinară, cu implicaţii uriaşe pentru genetică moleculară. Reprezintă unul din acele lucruri pe care trebuie să le vezi ca să le crezi. Teoria pe care am elaborat-o nu s-a comparat nici pe departe cu rezultatele practice pe care le-am obţinut în laborator. Am rămas cu gura căscată!”


Cu toate că nouă descoperire a revoluţionat medicina de astăzi, aceasta nu poate fi folosită în mod curent. În Marea Britanie şi alte multe ţări terapia genetică pe spermă, ovule sau embrioni este considerată ca fiind ilegală, susţine DailyMail.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.