Lectia de resuscitare de... Ziua Europeana a Resuscitarii

Lectia de resuscitare de… Ziua Europeana a Resuscitarii

0

Societatea de Salvare Bucuresti ii invata astazi, pe bucuresteni, tehnici de resuscitare! In 16 octombrie este marcata Ziua Europeana a Resuscitarii – European Restart a Heart Day. In fiecare an, aproximativ 350.000 de europeni sufera un stop cardiac in afara spitalului. Din pacate, doar la unul din cinci cazuri se intervine la timp, insa daca cei din preajma ar aplica tehnici de resuscitare, rata de supravietuire ar creste la peste 50%!

Unde are loc lectia de resuscitare

Bucurestenii pot invata tehnici importante pentru salvarea de vieti chiar de la profesionisti ! Actiunea derulata de Societatea de Salvare Bucuresti are loc intre orele 12 si 19, in urmatoarele locatii: strada Lipscani, intersectie cu strada Smardan, Parcul Cismigiu—intrarea dinspre Bulevardul Regina Elisabeta.

Evenimentul are loc cu ocazia Zilei Europene a Resuscitarii — European Restart a Heart Day, organizata de Consiliul European de Resuscitare. Prin aceasta initiativa, ce va avea loc pe 16 octombrie, se doreste cresterea numarului de supravietuitori in cazul unui stop cardio-respirator.

In fiecare an, aproximativ 350.000 de europeni sufera un stop cardiac in afara spitalului. Un stop cardio-respirator poate avea loc oriunde, de exemplu, in strada, la locul de munca, sau in timp ce o persoana face sport sau alte activitati ce necesita efort. Daca in tari precum Spania sau Germania rata de interventie publica in caz de stop cardio-respirator se situeaza intre 12% — 15%, in Suedia sau Olanda sansa de a beneficia de prim ajutor din partea semenilor, prin resuscitare, este de apropiata de 60%. Realizarea tehnicilor de resuscitare de catre oamenii din preajma ar creste rata de supravietuire intr-un stop cardio—respirator si poate salva 100.000 de oameni pe an in Europa, afirma European Resuscitation Council.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.