Legea antifumat, sustinuta si de un parlamentar de Timis

0

De joi, 17 martie 2016, in spatiile publice inchise din Romania nu va mai fi fum de tigara. Pentru unii, e adevarat, va fi mai greu sa se adapteze noii interdictii, insa cei mai multi dintre noi asteapta cu multumire momentul cand nu vor mai fi nevoiti sa respire fumul de tigara in aceste spatii.

Ce se stie destul de putin este faptul ca noua lege antifumat a fost puternic sustinuta de Coalitia Romania Respira, formata din peste 250 de ONG-uri si personalitati publice, aceasta grupand peste 26.000 de sustinatori ai petitiei online pe care a promovat-o in sustinerea cauzei si realizand mai multe sondaje de opinie cu privire la acest subiect, in care parerile a mai mult 75% din cei care au raspuns au fost favorabile introducerii interdictiei.

parlamentar

Printre numerosii timisoreni care s-au alaturat cauzei antifumat in spatiile publice se numara si doctorii Dan Gaita, coordonator national pentru preventie al Fundatiei Romane a Inimii, dar si doctorul Florin Birsasteanu, presedintele Societatii de Radiologie si Imagistica din Romania.

parlamentar

Doctorul Dan Gaita propune chiar, cu amuzament, sa marcam simbolic finalul unei lungi perioade cu fum de tigara in spatii publice prin constituirea unui muzeu virtual al scrumierelor, unde sa-si aiba locul fotografiile scrumierelor ramase fara utilitate de acum.

parlamentar

Doctorul Florin Birsasteanu a fost alaturi de cauza Coalitiei Romania Respira, fiind convins de motivatia corecta pe care aceasta s-a bazat.

„Interzicerea fumatului in spatiile publice inchise va conduce la scaderea neta a ratei fumatului in Romania, ceea ce va insemna un rezultat extrordinar, intr-o tara unde principalele cauze de deces sunt reprezentate de boli cauzate sau agravate de fumat: bolile cardiovasculare.

Acesta este motivul pentru care am sustinut cauza buna propusa de Coalitia Romania Respira, iar pentru succesul intrarii in vigoare a interdictiei fumatului ii felicit pe toti sustinatorii acestei cauze bune. A fost cu folos sa spun si eu, alaturi de multi timisoreni: Vreau pentru Timisoara un aer mai curat!

Vreau sa le oferim copiilor nostri un aer mai sanatos atunci cand iesim in spatiile publice, sa putem lua masa la restaurant impreuna cu ei, fara sa ne fie teama ca vor fi agresati de fumul de tigara. E bine ca am reusit sa aducem aceasta schimbare, macar in spatiile publice inchise”, declara doctorul Florin Birsasteanu.

(P)

GALERIE FOTO:

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.