Lentile de contact pentru purtatorii activi ai accesoriilor oftamologice

1Duci un stil de viata activ, iar activitatile zilnice te impiedica, in mare masura, sa iti desfasori in mare parte programul tau zilnic?

Fie ca esti sau nu sportiv de performanta, alegi sa calatoresti des, sa te plimbi prin parc sau pur si simplu treburile tale zilnice nu iti permit, efectiv, sa mai ai si grija perechilor traditionale de ochelari de vedere, lumea oftalmologica te intampina cu solutii moderne in vederea asigurarii unei corectii optice eficiente.

Tot mai multi utilizatori ai lentielor de contact

In ultimii ani, ponderea utilizatorilor active ai lentilelor de contact a crescut constant. Daca o buna perioada de timp, ochelarii au constituit singura varianta la indemana pacientilor diagnosticati cu diferite defecte de vedere pentru corectarea vederii, in timp, a aparut si alternativa utilizarii lentilelor de contact.

Gama de lentile de contact Acuvue sau alte marci consacrate ori mai noi prezinta pacientilor o multitudine de avantaje, atat din punct de vedere tehnic, cat si de ordin estetic. Tocmai de aceea, o multitudine de persoane recurg la folosirea lentilelor de contact, fie pentru a scapa de grija intrebuintarii ochelarilor cu dioptrii, fie, de cele mai multe ori, din ratiuni estetice: lentilele de contact nu incomodeaza deloc ochiul si aproape ca nu se observa prezenta lor.

Indiferent daca esti sportiv de performanta sau amator al concediilor tari prin destinatii de lux ale Europei sau ale lumii, modelele noi de lentile de contact nu aluneca pe ochi, nu se aburesc, mai ales in timpul sezonului rece si ofera un spectru larg al vizibilitatii.

Lentile de contact Acuvue la sport sau la plimbare

Practicarea sporturilor de performanta sau ca un stil de viata sanatos, calatoriile de vacant sau de afaceri, programul incarcat de la locul de munca sunt motive suficiente pentru a opta pentru lentilele de contact. Pe langa confort, vei beneficia de un plus de comoditate, dar si de putina liberatate de miscare in cazul in care doresti sa alternezi purtarea ochelarilor de vedere cu cea a accesoriilor oftalmologice.

Lentilele de contact de unica folosinta sunt, fara doar si poate, solutia optima in materie de igiena, confort si sanatatea a ochilor. De exemplu, un set de lentile de contact Acuvue Oasys 1-Day nu necesita timp suplimentar alocar ingrijirii si dezinfectarii zilnice, intrucat se arunca imediat ce sunt indepartate de la ochi. In plus, ele sunt indicate indeosebi persoanelor cu sensibiltate oculara sau reactie alergica exacerbata la diversi agenti poluanti sau alergeni din mediu si nu permit depozitarea de germeni si proteine pe suprafata acestora.

Lentile de contact performante pentru sportivi

Performanta sportiva este in deplina legatura cu o buna acuitate vizuala. Iar formula unei bune acuitati vizuale consta, pe langa o buna sanatate a ochilor, o corectie eficienta a eventualelor probleme de vedere cu care oamenii s-ar putea confrunta. Deci, in cazul sportivilor de performanta, lentilele de contact sunt cea mai buna varianta, acestea imbunatatindu-le capacitatea de a aprecia corect distanta si viteza obiectelor sau a celorlalti jucatori. Inotul cu lentile de contact aplicate pe ochi trebuie evitat, deoarece acestea sunt poroase si pot absorbi bacterii si chimicale ce se regasesc in orice sursa de apa, existand astfel riscul aparitiei iritatiilor, infectiilor sau a altor probleme medicale.

Cea mai buna varianta in aceste cazuri, sunt lentilele de contact de unica folosinta, purtate insa numai impreuna cu o pereche de ochelari speciali ce impiedica intrarea in contact a ochilor, implicit a lentilelor, cu apa.

In concluzie, indiferent daca iti doresti sa porti lentilele de contact zilnic, ocazional sau doar cand practici activitati sportive, lentilele de contact de unica folosinta sunt solutia ideala pentru confort, stil de viata activ si sanatate oculara. Iar un set de lentile Acuvue Oasys 1 Day Moist ar reprezenta, fara doar si poate, o alternativa viabila care sa corespunda tuturor acestor criterii.Share.

1 Comment

  1. Pingback: Lentile de contact pentru purtatorii activi ai accesoriilor oftamologice • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.