Lingura pentru pacientii cu Parkinson

Compania care a creat lingura pentru pacientii cu Parkinson a fost cumparata de Google (VIDEO)

0

Compania care a creat o lingura speciala care usureaza vietile oamenilor care sufera de boala Parkinson, a fost cumparata de grupul Google.

Achizitia reprezinta o parte a ambitioasei strategii de plasare pe piata tehnologiilor medicale a grupului Google, impulsionata in parte de interesul personal al cofondatorului sau Sergey Brin pentru acest domeniu de activitate.

In 2013, Google a devenit principalul actionar al Calico, o companie specializata in dezvoltarea unor medicamente care prelungesc durata de viata.

Cea mai recenta achizitie facuta de grupul american, Lift Labs, va fi incorporata in Google X, divizia de cercetari stiintifice de la Google.

Lingura speciala reduce cu pana la 70% tremuratul din boala Parkinson

Lingura creata de Lift Labs este echipata cu senzori care detecteaza vibratiile, trepidatiile si tremuratul din boala Parkinson si le reduce cu pana la 70%.

Tehnologia pe care o foloseste este similara aceleia utilizata pentru stabilizarea imaginilor din camerele foto si video, care compenseaza tremuratul mainilor in momentul realizarii fotografiilor.

Achizitia a fost anuntata pe Google+, reteaua de socializare a celebrului motor de cautare american, insa anuntul nu a precizat termenii financiari ai tranzactiei.

Google isi creste treptat portofoliul sau de produse din domeniul medical. In ianuarie, grupul american a prezentat un set de lentile de contact inteligente care masoara concentratia de glucoza din lacrimi cu scopul de a monitoriza starea de sanatate a persoanelor diagnosticate cu diverse afectiuni, inclusiv cu diabet.

In iulie, Google a anuntat un ambitios proiect stiintific – Baseline Study – care va colecta informatii genetice si moleculare de la anonimi, cu scopul de a alcatui un profil complet al omului sanatos.

Mama cofondatorului Google sufera de maladia Parkinson

Pentru cofondatorul Sergey Brin, patrunderea pe piata produselor medicale reprezinta si un interes personal. Mama lui a fost diagnosticata cu maladia Parkinson si, dupa un test genetic, magnatul american a aflat ca prezinta un risc mai mare decat media populatiei globale de a contracta la randul sau aceasta boala.

Celalalt fondator al grupului Google, Larry Page, care sufera de o maladie rara a coardelor vocale, doreste sa foloseasca bazele de date importante pentru a rezolva misterul unora dintre cele mai problematice boli din lume. El a lansat cu aceasta ocazie un apel public prin care i-a indemnat pe oamenii din lumea intreaga sa isi invinga temerile legate de riscul de incalcare a intimitatii si sa isi puna dosarele medicale la dispozitia cercetatorilor.

Google X, o divizie semi-secreta a grupului Google, a fost creata pentru a produce tehnologie de varf. Printre celelalte proiecte dezvoltate de grupul Google se numara automobilele fara sofer, zeppelinele care distribuie internet de mare viteza si Google Glass.

sursa

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.