"Lipici de carne" - sau cum se pacalesc consumatorii sa consume resturi de carne

“Lipici de carne” – sau cum se pacalesc consumatorii sa consume resturi de carne

2

Un “lipici de carne” care este de fapt o pudra alba care lipeste resturi din carne de vita, miel, pui si peste  este considerata “secretul murdar” al industriei de prelucrare a produselor din carne. Aceasta pudra se foloseste de ceva timp, nemaifiind insa, o noutate.

Ce este “lipiciul de carne”?

Lipiciul de carne este facut dintr-un agent coagulant din sange de animal (de porc de obicei) si prezinta riscul de infestare cu bacterii adunate din mai multe bucati.

Consumatorii de carne, nu au de unde sa stie ca file-ul de carne consumat nu este altceva decat niste resturi de carne lipite bine si condimentate cu monoglutamat de sodiu.

Consumatorii cred ca consuma o carne de calitate superioara, insa se inseala. Nici macar expertii nu isi pot da seama. Carnea nu se rupe acolo unde sunt lipite bucatile de carne, si nu iti poti da seama ca nu este o bucata intreaga sau nu.

Bucatarii folosesc aceasta enzima lipicioasa sub forma de pudra alba pentru a amesteca carnea si trebuie sa aibe grija atunci cand o prepara sa nu inhaleze substanta!

Marii furnizori au fost surprinsi folosind acest “produs special cunoscut sub denumirea de lipici de carne” pentru a lipi portiuni ramase sau “resturi” de carne si a le vinde ca produse de calitate. De oicei sunt folosite tot felul de resturi de la diferite animale , resturi care ar fi fost probabil aruncate sau mixate in alte alimente complet nesanatoase precum mezelurile sau micii. In unele parti ale lumii nu exista nicio reglementare in privinta lipiciului de carne, deseori fiind ambalata in supermarketuri sub denumirea de carne “procesata” sau “reprocesata”.

Reglementari pentru lipiciul de carne

Nu exista nicio reglementare in privinta acestui lipici de carne. Nici in viitor nu se preconizeaza nicio reglementare la orizont prea curand; de fapt, nu exista reglementari nici pentru metalele grele din produsele de carne.

O friptura care contine acest lipici de carne poate produce cheaguri de sange si atacuri cerebrale. Atentie – daca bucatile de carne lipite nu sunt bine gatite in interior, bacteriile existente in acele bucati nu sunt ucise, riscand contaminarea intregului tract digestiv.

Pe langa riscurile pentru sanatate si utilizarea sa lipsita de orice etica, folosirea lipiciului pentru carne este o minciuna. Este un puzzle din bucati de animale. Daca un consumator de carne de vita nu consuma porc, de exemplu?

sursa

Share.

2 Comments

  1. Ma bucur ca in sfarsit se atrage public atentia asupra acestui fenomen. Insa acesta este un articol extrem de slab documentat si scris.
    In primul rand, ce este? Enzima sau lipici? De ce catalogheaza drept “complet nesanatoase” autorul unele alimente ca mezelurile sau micii? Sunt impotriva conservantilor (nitrit de Na sau K, etc) si a potentiatorilor de gust (glutamat & co) si a antibioticelor doar de dragul preventiei, dar de aici si pana la lozinca “complet nesanatoasa” si fara nici o trimitere la vreun studiu care sa o sustina – desi sunt multe studii – mai e mult.
    Mezelurile astea “nesanatoase” ne-au ajutat sa trecem de la “dependenti de hrana” la “independenti fata de hrana” cu bunele si relele care deriva din asta.
    Fara minunile revolutiei industriale si a epocii Victoriene, sau mai bine spus Giorgio-Victoriene, acum aveam toti obligat-fortat gaina sau porcul in curte sau eram vegetarieni sau morti de foame.
    Revin la articol: acest lipici NU produce cheaguri de sange sau alte aberatii pe ca autorul le debiteaza pe un site medical care se respecta, decat daca are un articol stiintific la care sa faca trimitere!!! Gata cu pseudomedicina de vraci!
    “Contaminarea intregului tract digestiv” alt cliseu slab, foarte slab.
    Domnule autor, te rog scrie articole documentate bine!
    Sper ca acest review e citit ca o critica constructiva, si nu e luat ca o insulta sau ofensa la adresa redactiei.

  2. Este un reportaj facut in australia in 2011 in care spune foarte clar ca in Uniunea Europeana a fost interzis acest produs in Mai 2010. Nu mai dezinformati!!

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.