Lista deschisa pentru inscrieri in noua serie a cursului pentru obtinerea atestatului in ingrijiri paliative

0

1406_articolCursul pentru obţinerea atestatului în îngrijiri paliative este format din 12 module (modul = 1 săptămâna), din care 8 sunt de teorie şi 4 de practică clinică, eşalonate pe perioadă a 18 luni.

La sfârşitul cursului se organizează un examen în urma căruia, în funcţie de rezultat, se eliberează un certificat de atestat în îngrijiri paliative.

În prezent sunt acreditate de Ministerul Sănătăţii două centre educaţionale (HOSPICE Casa Speranţei Braşov şi Bucureşti) în care se desfăşoară aceste cursuri.

Pentru grupe de minim 15 medici înscrişi pentru atestat, din Cluj, Timişoara, Iaşi cursurile pot avea loc cu deplasarea lectorilor din cele două centre.

” Furnizorii de îngrijiri paliative la domiciliu încheie contracte de îngrijiri paliative cu casele de asigurări de sănătate dacă fac dovada funcţionării cu personal de specialitate. Prin personal de specialitate se înţelege: medici cu atestat în îngrijiri paliative şi asistenţi medicali absolvenţi ai unui curs de îngrijiri paliative.” (L 95/2006, HG 1389/2010, OMS/CNAS nr.864/538/2011, Anexa 25, pg 271, art 4/2)

Mai multe informaţii despre atestatul în îngrijiri paliative AICI.

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.