Lista unitatilor unde se va face, gratuit, fertilizare in vitro

Lista unitatilor unde se va face, gratuit, fertilizare in vitro

3

Circa 300 cupluri vor putea beneficia in 2015 de Programul gratuit de fertilizare in vitro si embriotransfer al Ministerului Sanatatii, care se va derula in 10 clinici din Bucuresti, Timisoara si alte orase – vezi lista!

In acest an, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a aprobat reluarea Programului de fertilizare in vitro si embriotransfer, dupa ce in anul 2013 conducerea de la acea data a decis sistarea acestuia. Marti, Comisia de specialisti desemnata prin ordin de ministru a incheiat procesul de selectie al unitatilor sanitare care au indeplinit criteriile de eligibilitate stabilite prin Ordinul 386/2015 privind aprobarea Normelor tehnice de realizare a programelor nationale de sanatate publica pentru anii 2015 si 2016.

“In urmatoarele saptamani, directiile de sanatate publica vor incheia contractele cu unitatile sanitare selectate pentru demararea procedurilor de fertilizare in vitro. Estimam ca, in partea a doua a lunii iunie, cuplurile infertile care indeplinesc criteriile de eligibilitate pentru includerea in program vor putea depune dosarele de includere in program”, a declarat ministrul Sanatatii.

Anul acesta, programul va beneficia de un buget in suma de 1 857 000 lei. “Estimam ca un numar de 300 cupluri vor putea beneficia in 2015 de program. In functie de adresabilitatea din program, dar si de fondurile alocate Sanatatii, suma poate fi majorata in urma rectificarilor bugetare”, a anuntat ministerul.

Se va deconta o singura procedura de fertilizare in vitro, in suma de aproximativ 6 188 lei.

Lista celor 10 clinici vor derula in acest an Programul gratuit de fertilizare in vitro si embriotransfer al Ministerului Sanatatii

Lista unitatilor selectate in program:
1. Clinica Promed System SRL (Spitalul Wellborn) Targoviste
2. SC Life Line—Medical Center SRL Bucuresti
3. SC MEDLIFE SA Bucuresti
4. Clinica Medicala Gynera SRL Bucuresti
5. SC BIOGENESIS IVF SRL Bucuresti
6. SC Clinica Polisano SRL Sibiu
7. Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie ‘Prof. Dr. Panait Sarbu’ Bucuresti
8. SC BABE SRL Sangeorgiu de Mures
9. SC Gynatal SRL Timisoara
10. SC LID MEDICAL CENTER SRL Bucuresti

Fertilizarea in vitro este o tehnica de reproducere umana asistata, la care se apeleaza dupa ce toate tratamentele clasice au esuat (inclusiv cealalta procedura de reproducere umana asistata, mai putin invaziva – inseminarea artificiala) sau in cazuri de infertilitate mai grave, unde se recomanda din start fertilizarea in vitro (lipsa trompe, infertilitate masculina grava). Procedura de fertilizarea in vitro consta in trei pasi majori: inducerea stimularii ovariene, punctia ovariana (extragerea ovocitelor), embrio-transferul. In general, rata de obtinere a unei sarcini (de reusita a unui ciclu FIV) este de 30-35% (estimata de clinici). Aceasta depinde si de varsta femeii, este mai mare cu cat femeia este mai tanara, arata infertilitate.com.

Share.

3 Comments

  1. Pingback: Infertilitatea – Mituri despre infertilitate • VoxMedical | Viata si sanatate

  2. Pingback: Infertilitatea – Mituri despre infertilitate

  3. Pingback: Mituri despre infertilitate • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.