Listele definitive ale candidatilor la examenul de specialist

Listele definitive ale candidatilor la examenul de specialist

1

Ministerul Sanatatii a afisat joi, 19 martie, listele definitive ale candidatilor, pe centre universitare si specialitati, pentru examenul de specialist, sesiunea 24 martie 2015. Examenul ii vizeaza pe medicii, medicii dentisti si farmacistii care finalizeaza pregatirea in specialitate pana la data de 15 aprilie 2015. Vezi o precizare importanta privind taxele de examen!

Listele candidatilor inscrisi la examenul pentru obtinerea titlului de medic / medic dentist / farmacist specialist din sesiunea 24 martie 2015 pot fi consultate AICI.

La examenul de specialist se pot prezenta:

– Medicii, medicii dentisti si farmacistii rezidenti, inclusiv cadrele didactice si de cercetare stiintifica medicala, confirmate in rezidentiat, care pana la data de 15 aprilie 2015 incheie stagiul de pregatire (inclusiv audierea cursurilor-conferinta), conform curriculelor aprobate pentru fiecare specialitate;
– Medicii, medicii dentisti si farmacistii rezidenti, inclusiv cadrele didactice si de cercetare stiintifica medicala, confirmate in rezidentiat, care au incheiat stagiul de pregatire si nu au sustinut acest examen sau nu l-au promovat in sesiunile anterioare. Prezentarea la examen se face cu respectarea prevederilor Ordonantei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea si finantarea rezidentiatului, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv in termen de maximum 5 ani de la data incheierii programului de pregatire;
– Medicii, medicii dentisti si farmacistii specialisti sau primari care au efectuat cu aprobarea Ministerului Sanatatii, pregatire in vederea obtinerii celei de-a doua specialitati si care pana la data de 15 aprilie 2015, incheie stagiul de pregatire in noua specialitate;
– Medicii, medicii dentisti si farmacistii, care au efectuat specializare prin Ministerul Educatiei Nationale si care finalizeaza pregatirea pana la data de 15 aprilie 2015.Cetatenii straini vor prezenta aprobarea MEN privind inscrierea la stagiul de specializare, documente privind specializarea efectuata, copie legalizata a diplomei de licenta si dupa caz documente privind schimbarea numelui (daca este cazul-certificat casatorie, divort, etc.), chitanta de plata a taxei de examen.
– La acest examen se mai pot prezenta prin derogare de vechime, in conditiile prevazute de Ordonanta Guvernului nr. 18/2009 cu modificarile si completarile ulterioare, si candidatii care incheie stagiul de pregatire in perioada cuprinsa intre data de 16 aprilie 2015 si pana la 15 octombrie 2015, inclusiv. Dosarele depuse pentru aprobarea derogarilor vor include recomandarea coordonatorului in rezidentiat. Alte detalii AICI.

Precizare privind taxele de examen, pentru examenul de specialist

Taxele pentru examenul de specialist si de pregatire achitate de candidati pentru sesiunea de examen 24.03.2015, ulterior datei de 27.02.2015 au fost returnate din cauza inchiderii contului de trezorerie. Noul cont IBAN este:

RO36 TREZ 7002 0E36 5000 XXXX

“Atragem atentia privind completarea informatiilor de identificare a persoanei pentru care se achita taxa: nume si prenume, CNP, scop achitare (taxa examen, taxa concurs, taxa pregatire). Pentru sumele incasate eronat de la contribuabili si celelalte entitati in conturile de disponibilitati prin care au fost gestionate bugetele activitatilor institutiilor publice respective, dupa data de 27 februarie 2015, se intocmesc retururi la incasare. La returnarea sumelor este obligatia candidatului de a achita suma returnata in noul cont de trezorerie afisat mai sus”, este anuntul Ministerului Sanatatii.

Atentie! Rezidentilor care nu se prezinta la examenul de specialist (cu exceptia celor care au aprobarea Ministerului Sanatatii de prelungire a stagiului de rezidentiat) sau nu promoveaza examenul de specialist le inceteaza stagiul de pregatire in rezidentiat la finalizarea pregatirii.

Share.

1 Comment

  1. Salut, Mihai.Eu consider ca cel mai imnartopt este sa nu renunti. Chiar daca proiectul nu a ajuns unde ai vrut, chiar daca ai investit prea mult timp, respectiv, bani, chiar daca ai primit o penalizare, treci peste si incearca sa iti dovedesti mereu ca esti mai bun decat credeai. La urma urmei conteaza sa ne autodepasim pe noi insine, sa implinim mereu cate un vis.Foarte frumoase proiecte ai in portofoliu, mult succes in continuare!

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.