Lucrari la Spitalul Clinic de Urgenta Sfantul Pantelimon

Lucrari la Spitalul Clinic de Urgenta Sfantul Pantelimon

0

Bani din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, pentru finalizarea lucrarilor de reabilitare si achizitia de mobilier la Spitalul Clinic de Urgenta Sfantul Pantelimon din Capitala. Este vorba despre nu mai putin de 8,3 milioane de lei: iata pe ce lucrari va fi cheltuita suma!

”Se autorizeaza Ministerul Finantelor Publice sa introduca, la propunerea ordonatorului principal de credite, modificarile corespunzatoare in structura bugetului de stat si in volumul si structura bugetului Ministerului Sanatatii pe anul 2014”, suna proiectul de hotarare de guvern, care poarta semnatura premierului Victor Ponta, referitoare la Spitalul Clinic de Urgenta Sfantul Pantelimon. Proiectul se afla in faza de dezbatere publica.

In sectiile de obstetrica si neonatologie din unitatile spitalicesti incluse in „Proiectul de reforma a sectorului sanitar faza a – II – a APL II, Componenta 1 – Asistenta medicala maternala si neonatala” finantat prin imprumutul primit de la Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare – BIRD si de la Banca Europeana de Investitii – BEI, se vor realiza lucrari de reabilitare care vizeaza modernizarea si completarea circuitelor functionale prin lucrari de finisaje la pereti, pardoseli si tâmplarie, recompartimentari, reparatii la instalatiile interioare (electrice, sanitare, termice, climatizare), modernizarea instalatiilor de fluide medicale, introducerea asepsiei progresive, in conformitate cu normele sanitare in vigoare. Din pacate, in bugetul pe anul 2014 nu s-au prevazut suficiente fonduri pentru finalizarea lucrarilor la maternitatea care tine de Spitalul Clinic de Urgenta Sfantul Pantelimon din Bucuresti.

Ce lucrari vor fi executate la Spitalul Clinic de Urgenta Sfantul Pantelimon

Spitalul Clinic de Urgenta Sfantul Pantelimon din Bucuresti a fost dat in folosinta in anul 1971 si este alcatuit din 4 corpuri (A, B, C, E). Sectiile de obstetrica si neonatologie incluse in proiectul de reabilitare se afla amplasate la etajele 2 si 3 ale corpului B. In cadrul spitalului s-au executat lucrari de consolidare si reabilitare prin investitii finantate de Consiliul Local al sectorului 2 si de Ministerul Sanatatii.

La Spitalul Clinic de Urgenta Sfantul Pantelimon, in sectiile de obstetrica – neonatologie amplasate in corpul B la etajele 2 si 3 sunt incluse in proiectul de reabilitare urmatoarele categorii de lucrari:
– in cadrul saloanelor existente se vor face modificari de compartimentari (demolarea unor pereti interiori
neportanti),
– se vor crea grupuri sanitare pentru sistemul “rooming-in” (7 saloane),
– se va amenaja un salon de prematuri cu spatii vitrate necesare pentru supraveghere,
– se vor instala lavoare de apa sterila, usa glisanta,
– se va reabilita salonul de terapie intensiva neonatala cu 5 posturi prin refacerea finisajelor interioare si a instalatiilor aferente (electrice, fluide medicale, sanitare),
– tâmplaria interioara existenta se va inlocui cu tamplarie PVC,
– refacerea retelei termice (conducte, armaturi),
– executarea instalatiilor de ventilatie in grupuri sanitare,
– montarea de tablouri de forta si iluminat,
– echiparea cu surse neintreruptibile si echipament de protectie contra trasnetului,
– realizarea instalatiilor de avertizare incendiu, avertizare efractie, voce-date, sonorizare, video-Tv.

Spitalul Clinic de Urgenta Sfantul Pantelimon va avea in noua componenta 18 paturi ATI, 50 paturi gravide + paturi lehuze si 6 paturi copii prematuri si 8 saloane mama si copil (21 paturi). De asemenea, sunt prevazute anexe pentru: biberonerie, sterilizare, laborator analize, sala de tratament – pansamente, sali de mese.

De ce sunt necesare lucrarile la Spitalul Clinic de Urgenta Sfantul Pantelimon

”Nefinalizarea acestor lucrari are drept urmare limitarea capacitatii de tratare a nou nascutilor si a prematurilor in Bucuresti, cu riscuri imediate in ceea ce priveste indeplinirea angajamentelor Romaniei fata de Comisia Europeana si FMI, de reducere a mortalitatii infantile.De asemenea, subliniem situatia speciala din Bucuresti, unde, in ultimul an, datorita dezvoltarii activitatilor de inseminare artificiala, numarul sarcinilor cu risc de prematuritate a crescut, cererea de servicii de terapie intensiva pentru nou nascuti prematuri depasind capacitatile existente in acest moment”, arata initiatorii actului normativ.

Ca urmare, deschiderea sectiei de nou nascuti de la Spitalul Clinic de Urgenta Sfantul Pantelimon devine ”o necesitate urgenta”.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.