Sediul ONG-ului pentru copii MagiCAMP a fost spart. Hotii nu au luat banii aflati la vedere

0

Biroul ONG-ului MagiCAMP, condus de fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu, a fost spart in noaptea de marti spre miercuri, a anuntat acesta pe Facebook. Voiculescu a scris ca spargatorii au furat jumatate din laptopuri, dar nu s-au atins de banii aflati pe un raft.

MagiCAMP este o asociatie care organizeaza tabere pentru copii grav bolnavi

Postarea lui Vlad Voiculescu:

“În noaptea asta, biroul MagiCAMP a fost spart. Nu știu dacă am fost vizat eu, organizația sau pur și simplu niște obiecte. Cei care au intrat au purtat mănuși și au forțat fereastra. Au furat doar jumătate din laptopurile din birou, nu s-au atins de banii care erau la vedere pe raft, de restul tehnicii de calcul sau de cheia de la mașina parcată în fața blocului. Dacă au fost pur și simplu hoți… și dacă au vrut pur și simplu să facă rost de bani… îi rugăm să le aducă înapoi astăzi. Dincolo de obiectele pe care ar putea primi câteva sute de euro, este munca de luni de zile a echipei care organizează taberele pentru copii cu afecțiuni grave și toate celelalte proiecte MagiCAMP.”

Melania Medeleanu, care lucreaza impreuna cu Vlad Voiculescu in taberele MagiCamp pentru copiii grav bolnavi spune ca furtul de marti noapte a distrus mare parte din munca fundatiei. “Si da, iti vine sa urli. Si da, iti vine sa pleci. Sa te duci si sa nu mai arunci nicio privire inapoi”, scrie ea intr-un mesaj de pe Facebook.

Mesajul Melaniei:

“Lucram pe laptopuri donate de oameni buni. Nu sunt cele mai performante dar pentru ce facem noi sunt foarte bune. Dincolo de ce se vede concret in taberele MagiCAMP, in proiectele noastre – MagicBOX sau MagicHOME, munca noastra inseamna mii de telefoane, mesaje, tabele, prezentari, liste cu sponsori, contacte, fotografii, filmulete ale copiilor pe care i-am intalnit. Mare parte din toate astea s-au evaporat in aceasta noapte.  LA 22:30 incuiam usa biroului. La prima ora, un pahar cu apa varsat pe o masa, birourile goale si un geam deschis.  Si gata. Munca noastra de atata amar de vreme s-a topit. Pozele copiilor nostri curcubeu sunt pe pereti: nu vrem sa-i uitam niciodata. Oare hotii astia sau ce-or fi ei, or fi aruncat vreo privire pe pereti inainte de a ne insfaca munca? Si da, iti vine sa urli. Si da, iti vine sa pleci. Sa te duci si sa nu mai arunci nicio privire inapoi. Daca, prin absurd, pe olx sau mai stiu eu prin ce tomberon, munca noastra intra in posesia cuiva, il rugam sa ne-o aduca inapoi. Stiu, e absurd. Incercam totusi.”

sursa

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.