Mai multe posturi de medici, asistenti medicali, dar si de personal admnistrativ vor fi deblocate

0

03B2R809Mai multe posturi de medici, asistenţi medicali, dar şi de personal admnistrativ vor fi deblocate, în perioada următoare, în sistemul sanitar.

La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat, astăzi, Hotărârea de Guvern privind ocuparea unui număr de 500 de posturi vacante din sistemul sanitar.

Actul normativ prevede o deblocare a unui număr de 500 posturi vacante atât pentru unităţile sanitare din reţeaua Ministerului Sănătăţii, cât şi pentru cele al căror management a fost transferat la autorităţile administraţiei publice locale.

“Este un prim pas pe care îl facem pentru profesioniştii din sistemul sanitar. Măsura vine în sprijinul unităţilor publice din sistemul sanitar care se confruntă cu un important deficit de personal, atât personal de specialitate medico-sanitar, personal auxiliar sanitar, dar şi alte categorii, nemedical, absolut necesare pentru efectuarea actului medical”, a declarat Vasile CEPOI, ministrul Sănătăţii.

Dintre cele 500 posturi ce urmează a fi deblocate, 300 vor fi repartizate spitalelor judeţene de urgenţă, spitalelor care asigură asistenţa medicală de urgenţă pentru adulţi şi copii din municipiul Bucureşti, serviciilor de ambulanţă şi institutelor şi centrelor medicale clinice, pentru angajare de personal de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar.

Restul de 200 posturi se vor repartiza Institutului Regional de Oncologie Iaşi pentru demararea activităţii şi Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Spiridon” Iaşi în vederea reorganizării activităţii.

Institutul Regional de Oncologie din Iaşi este o unitate nou înfiinţată care va demara activitatea începând din acest an. În vederea acestui demers, o parte din personal, mai exact personalul cu specialitatea oncologică, a fost preluat de la Spitalul de Urgenţă” Sf Spiridon”. Pentru completarea schemei de personal, însă, astfel încât să poată începe activitatea, este nevoie de mai multe posturi care au fost repartizate prin acest act normativ.

De asemenea, posturile repartizate Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă” Sf Spiridon” Iaşi completează schema de personal în urma reorganizării secţiei de oncologie şi trecerii acesteia către Institutul de Oncologie.

Posturile neocupate de aceste unităţi pot fi redistribuite de Ministerul Sănătăţii.

Deblocarea posturilor se face cu încadrarea unităţilor sanitare în limita de 70% cheltuieli de personal.

Sursa: ms.ro

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.