Maladia Parkinson, combatuta prin dialog, la Timisoara

Maladia Parkinson, combatuta prin dialog, la Timisoara

0

Boala Parkinson este a doua boală neurodegenerativă ca frecvenţă după boala Alzheimer, afectând peste 70.000 de români. Astfel, singura asociație din România care luptă pentru interesele pacienților români cu Parkinson (Asociația de Luptă împotriva Bolii Parkinson) organizează și compania de comunicare medicală Houston NPA, cea de-a cincea ediție a conferinței „Abordarea integrată a bolii Parkinson”, desfășurată sub egida Societății de Neurologie din România.

Houston este alături de Asociația de Luptă Împotriva bolii Parkinson încă de la înființare și mă bucur să văd că an de an tot mai multe persoane beneficiază de suportul oferit de membrii Asociației. Salut prezența din ce în ce mai numeroasă a cadrelor medicale la sesiunile realizate pentru pacienți, semn că își doresc să fie la curent atât cu provocările cu care se confruntă pacienții cu Parkinson zi de zi, dar și să deschidă o linie de comunicare cu colegii din alte specialități, pentru a îmbunătăți îngrijirea acordată acestor pacienți a declarat Dr. Maria Szerac, director al companiei de comunicare medicală Houston NPA.

Evenimentul va avea loc pe 23 și 24 mai la Timișoara, la NH Hotel (Str. Johan Heinrich Pestalozzi 1A, Timișoara).

Asociaţia de Luptă Împotriva Bolii Parkinson la Deva este în acest moment singura organizație de acest gen din România care sprijină bolnavii de Parkinson și care colaborează cu farmaciștii, medicii, cu Societatea Română de Neurologie pentru a găsi cele mai bune soluții pentru bolnavii care suferă de această maladie. Asociatia este membră a Parkinson’s Disease Foundation și a European Parkinson’s Disease Asociation.

parkinsonCoordonatorul științific al manifestării este Prof. Dr. Mihaela Simu, medic primar neurolog, UMF “Victor Babeș” Timișoara.

Principalul obiectiv al conferinței este acela de a facilita schimbul de informații dintre pacienții cu boala Parkinson și componenții echipei medicale responsabile de managementul acestei afecțiuni, dar și de a comunica noutăți și studii recente cu privire la această afecțiune.

 

 23 mai 2014: Conferință dedicată pacienților cu boala Parkinson

Evenimentul debutează vineri, 23 mai 2014, printr-un workshop dedicat pacienților și aparținătorilor acestora (fie că este vorba de rude, fie că este vorba de personal medical/social specializat), dar și cadrelor medicale care doresc să fie alături de pacienții lor. Evenimentul va avea un pronunțat caracter practic, încercând să furnizeze participanților informații utile pentru a face față cu succes bolii.

Lectorii prezenți vor aborda subiecte de actualitate despre boala Parkinson, precum: terapiile alternative și nutriție, rolul farmacistului în consilierea bolnavilor, importanţa kinetoterapiei în viaţa de zi cu zi a pacientului cu Parkinson, sindromul de fragilitate si boala Parkinson la vârstnic, monitorizarea bolii de către medicul de familie, drumul bolnavului către cabinetul de psihiatrie, profilul alimentar al bolnavului de Parkinson, optiunile terapeutice in forma avansata a  bolii – cazuri practice, simptomele non-motorii.

24 mai 2014: Conferință pentru cadrele medicale implicate in diagnosticul, tratamentul si monitorizarea pacienților cu Parkinson

Cadrele medicale cu specialitățile medicină de familie, neurologie, neurochirurgie, reabilitare medicală, kinetoterapie, geriatrie, nutriție, urologie, dar și psihologi și logopezi sunt așteptați sâmbătă, 24 mai, între orele 9-13 la o conferință interdisciplinară coordonată de Prof. Dr. Mihaela Simu, alături de care vor vorbi: Conf. Dr. Gabriel Prada, Dr. Armand Frasineanu, Kinetoterapeut Flavius Vorovenci, Dr. Viorica Dumitru, Șef Lucr. Dr. Dan Farcas și Dan Raican.

Tematica abordată în cadrul conferinței pentru specialiști va fi axată pe cazuri practice de tratament, provocările bolii Parkinson în cazul vârstnicilor și trucuri din domeniul kinetoterapiei care îmbunătățesc calitatea vieţii pacienților și pot fi transmise de medicii curanți.

Taxele de participare pentru profesioniștii în sănătate variază între 40 lei și 120 de lei.

 

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.