Marea Britanie | Peste 90% din populatie are anticorpi impotriva SARS-CoV-2

1

Peste 90% din persoanele cu varsta de peste 16 ani din Anglia, Tara Galilor, Irlanda de Nord si Scotia au dezvoltat anticorpi impotriva SARS-CoV-2. Este constatarea specialistilor dupa testele de sange efectuate in saptamana 28 iunie-5 iulie 2021. Asta inseamna ca peste 90% dintre ei fie au trecut prin boala, fie au fost vaccinati.

Cresteri majore in randul persoanelor in varsta

Potrivit Biroului National de Statistica, procentul adultilor care au anticorpi impotriva COVID-19 a continuat sa creasca in Marea Britanie in ultimele saptamani, mai ales in randul persoanelor mai in varsta.

Procentul adultilor care au primit cel putin o doza de vaccin anti-COVID-19 este cel mai scazut la grupele de varsta mai mici, dar este, totusi, in crestere. In cele patru tari ale Regatului Unit, procentul estimat al adultilor cu varste cuprinse intre 25 si 34 de ani care au primit una sau doua doze de vaccin a fost intre 78,3% si 87,7%. Procenrul a crescut, insa, la sfarsitul lunii mai, odata cu acces la vaccinare al tinerilor.

In perioada 28 iunie – 3 iulie 2021, potrivit estimarilor, a crescut, de asemenea, procentul adultilor vaccinati cu cel o doza de ser anti-COVID-19. Acesta a fost cuprins intre 86,4% si 91,4%. In schimb, procentul estimat al adultilor din Marea Britanie care sunt complet vaccinati se incadreaza intre 61,2% si 72,7%.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Marea Britanie | Peste 90% din populatie are anticorpi impotriva SARS-CoV-2 • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.