Marea Britanie si-a indeplinit primul obiectiv al campaniei de vaccinare

Marea Britanie si-a indeplinit primul obiectiv al campaniei de vaccinare. Urmatorul tel va fi atins la sfarsitul lunii iulie, spun autoritatile

1

Guvernul Marii Britanii si-a propus sa vaccineze cu prima doza toti adultii de peste 50 de ani pana in 15 aprilie. Tot pana atunci, si-a propus sa imunizeze toti batranii din centrele de ingrijire, medicii si angajatii din sistemul sanitar “aflati in prima linie”. Astfel, in Regatul Unit, mai mult de 32 de milioane de persoane au primit prima doza, iar sambata a fost inregistrat un numar record de 475.230 de mii de doze de rapel administrate, astfel incat mai mult de 7,6 milioane de cetateni sunt imunizati complet.

Indeplinirea urmatorului obiectiv, incerta

Urmatorul tel pe care si l-a propus administratia este sa fie vaccinati toti adultii de peste 45 de ani. Acest obiectiv este, insa, incert, in conditiile in care nu se stie in ce masura vor putea vaccinurile Pfizer si Moderna sa sustina deficitul cauzat de problemele legate de livrarea dozelor AstraZeneca din ultima luna.

Director executiv al Serviciului de Sanatate din Anglia a declarat ca programul de vaccinare a fost “fara niciun dubiu, cel mai de succes din istoria noastra”.

Simon Stevens a mai adaugat ca “este unul dintre biletele noastre pentru a iesi din aceasta pandemie si ofera o adevarata speranta pentru viitor.”

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Marea Britanie si-a indeplinit primul obiectiv al campaniei de vaccinare. Urmatorul tel va fi atins la sfarsitul lunii iulie, spun autoritatile • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.