Marea Britanie: unul din trei elevi sufera de obezitate

0

1668_articolPeste o treime dintre copiii din şcolile primare din Marea Britanie sunt obezi sau supra-ponderali, iar procentul este în continuă creştere.Peste 1 milion de copii au fost măsuraţi şi cântăriţi în perioada 2011-2012. Peste o cincime dintre aceştia, chiar în momentul în care încep şcoală, sunt supra-ponderali sau obezi, notează The Guardian.

Specialiştii medicali britanici au declarat că părinţii trebuie să înţeleagă faptul că e nevoie de mai multă implicare din partea lor. Trebuie să se asigure că propriii copii fac suficiente exerciţii fizice şi, totodată, că au parte de o alimentaţie ponderată.

“Suntem conştienţi de faptul că mediul în care ne cresc copiii determină o alimentaţie excesivă şi consumarea unor tipuri de mâncare nesănătoasă. Pentru a compensa aceste neajunsuri, încurajăm părinţii să adopte pentru copiii lor un stil de viaţă mai activ”, au declarat reprezentanţii medicali britanici.

Cifrele indică faptul că băieţii sunt într-o proporţie mai mare decât fetele supra-ponderali şi că există o diferenţiere socială şi economică. Obezitatea apare mai des în zonele sărace decât în cele bogate. De asemenea, este mai des întâlnită printre copii de culoare şi mai rară printre asiatici.

Sursa: ziare.com

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.