Marsul biciclistilor impotriva melanomului

0

Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania, alaturi de asociatiile Hai cu Bicla si Adevaratii Veloprieteni Romania, organizeaza pe 23 iulie, in Parcul Izvor, a doua editie a marsului nocturn al biciclistilor pentru educatie in ceea ce priveste sanatatea – Biciclistii pedaleaza impotriva melanomului.

Evenimentul este organizat cu scopul de a atrage un semnal de alarma si pentru a educa publicul despre riscurile melanomului, cea mai agresiva forma de cancer de piele, si importanta comportamentului preventiv, fiind parte a campaniei „Un viitor fara pata!”.

Melanomul provoaca 80% dintre decesele determinate de cancerul de piele

Desi este responsabil de numai 4% dintre cancerele de piele, melanomul provoaca 80% dintre decesele determinate de cancerul de piele. In Romania, aproape o treime dintre cei care au fost depistati cu aceasta forma de cancer mor anual. De altfel, tara noastra inregistreaza o incidenta in crestere in ultimii 25 de ani – de la 1,2 la 4,5/100.000 de persoane diagnosticate cu melanom malign. Depistat la timp insa, melanomul se vindeca in 98% dintre cazuri.

Programul marsului Biciclistii pedaleaza impotriva melanomului

  • 19:00 – Adunarea participantilor in Parcul Izvor, la alveola;
  • 20:00 – Derularea marsului pe traseul Parc Izvor – Bd. Natiunile Unite – Str. B.P. Hasdeu – Berzei – Calea Buzesti – Piata Victoriei, cu retur pe Calea Victoriei;
  • 21:00 – 21:30 – Final de mars si defilare in Parcul Izvor.

Pe parcursul traseului, se va ocupa prima banda, iar Politia Rutiera Bucuresti va sustine buna desfasurare a marsului. In timpul evenimentului este interzis consumul bauturilor alcoolice. Mai multe informatii despre eveniment puteti afla de pe pagina de Facebook a evenimentului.

Despre campania „Un viitor fara pata!”

„Un viitor fara pata!” este prima campanie de comunicare si informare despre melanom in Romania initiata si derulata de asociatiile de bolnavi de cancer. Inca din anul 2013, campania isi propune informarea publicului, in special a tinerilor, constientizarea pericolelor cancerului de piele. Initiatorul campaniei “Un viitor fara pata!” este Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania.

Pentru mai multe informatii puteti accesa site-ul www.info-melanom.ro si pagina de Facebok www.facebook.com/unviitorfarapata.

Share.

Leave A Reply