Măsuri de prevenire a infectării cu virusul West Nile, inițiate de Ministerul Administrației și Internelor

0

177_articolStructurile Ministerului Administraţiei şi Internelor vor acorda sprijin instituţiilor implicate în prevenirea şi combaterea situaţiilor de risc ce ar putea fi determinate de infectarea cu virusul West Nile.

De la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor au fost transmise unităţilor subordonate o serie de măsuri, potrivit competenţelor, privind intensificarea cooperării cu celelalte autorităţi ale administraţiei publice şi cu direcţiile de sănătate, în scopul realizării schimbului de date referitoare la cazurile de infectare cu virusul West Nile.

De asemenea, centrele medicale judeţene aparţinând M.A.I. şi cel din Municipiul Bucureşti vor asigura prelucrarea aspectelor de interes privind prevenţia individuală şi colectivă, simptomatologia şi măsurile de evitare a contactării virusului de către personalul propriu.

În funcţie de evoluţia situaţiei şi a solicitărilor primite din partea Ministerului Sănătăţii, vor fi dispuse măsurile necesare pentru asigurarea sprijinului necesar.

Sursa: Ministerul Administrației și Internelor, Directia de Informare și Relații Publice

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.