Maternitatea Bega va avea o cladire noua. Proiect sustinut din fonduri europene (VIDEO)

1

Noua maternitate Bega din Timisoara este un proiect vechi despre care se vorbeste de mult timp. Anul viitor, insa, va putea sa inceapa constructia noii maternitati pe terenul de langa Casa Austria.  Constructia maternitatii va fi realizata datorita accesarii unor fonduri europene, in colaborare cu orasul Szeged din Ungaria, iar costul  acesteia va ajunge la 12 milioane de euro. Aportul Consliului Judetean Timis este de 2% din suma totala, adica 240.000 de euro.

“Vom implementa unul dintre cele mai importante proiecte din domeniul sanatatii si anume realizarea unei noi maternitati, aici in perimetrul Spitalului Judetean, in proprietatea Consiliului Judetean Timis. Am obtinut finantarea lui pe Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania-Ungaria, este un proiect in parteneriat cu Clinica de Pediatrie din Szeged, partenerii nostri pe mai multe proiecte pe cooperare. Ma bucur ca am reusit sa trecem de toate fazele de evaluare, eligibiliate, administrativa, tehnica, ceea ce inseamna semnarea contractului efectiv pentru o suma de 12 milioane de euro, parte care revine Judetului Timis si Spitalului Judetean pentru constructia de maternitate noua si pentru dotarea cu aparatura medicala. La momentul semnarii contractului vom demara studiul de fezabiliatate, dupa studiul de fezabilitate vor urma pasii de proiectare si executie. Speram ca in 2019 sa incepem lucrarile efective.”, a spus Calin Dobra,presedintele Consiliului Judetean Timis.

Maternitate

“Este o zi foarte importanta pentru Spitalul Judetean din Timisoara pentru ca s-a anuntat finantarea constructiei viiitoarei maternitati, este un proiect pe care l-am lansat in urma cu cativa ani de zile, este de o importanta capitala pentru sectia de Obstetrica-Ginecologie pentru ca dupa cum foarte bine stiti, cele doua sectii si sectia de neonatologie functioneaza intr-o cladire istorica, la distanta de cateva sute de metri de Spitalul Judetean, iar noul amplasament va respecta toate normativele europene astfel icat sa devina o unitate de elita atat in Romania, cat si pe plan european. 

Maternitate

Din punct de vedere al numarului de paturi este identic cu structura actuaa, se respecta actuala structura a maternitatii,  cuprinzandt patrurile de obstetrica-ginecologie, Terapie Intensiva si Neonatologie cu alocarea intregului personal. Am tinut neaparat ca viitoarea maternitate sa includa compartimentul de reproducere umana asistata pentru ca in 1995 la Maternitatea Bega s-a realizat prima fertilizare in vitro din Romania, a fost o premiera nationala, moment in care Romania devenea a 18-a tara din lume care realiza proceduri de reproducere umana asistata.

MaternitateEste o veste extraordinara pentru toate pacientele care se adreseaza specialistilor nostri si deasemenea, pentru intreg personalul medical, dispunem de un personal de maxima importanta si de pregatire profesionala astfel incat sunt convins ca prin cresterea conditiilor hoteliere, a circuitelor si prin cresterea capacitatii profesionale pacientele si cei care se vor adresa celor doua clinici vor beneficia de cele mai inalte standarde si conditii.”, a spus Marius Craina, managerul Spitalului Judetean Timisoara.

In noua clinica spatiul va fi impartit in patru:

  • curat
  • murdar
  • intermediar
  • neutru

Acest lucru se face pentru a reduce riscul de infectiile nosocomiale.

Deasemenea, s eva putea realiza o interconectare intre Clinica de obstetrica-ginecologie si departamentele Spitalului Judetean.

 

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Maternitatea Bega va avea o cladire noua. Proiect sustinut din fonduri europene (VIDEO) • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.