Maternitatea MedLife Eva din Brasov introduce Departament de Consiliere in Alaptare

Maternitatea MedLife Eva din Brasov introduce Departament de Consiliere in Alaptare

0

1365_articolMaternitatea MedLife Eva din Braşov, parte a Sistemului Medical MedLife, introduce noi servicii medicale prin înfiinţarea Departamentului de Consiliere în Alăptare. O echipă de specialişti coordonată de Mihaela Drilea, consilier în alăptare acreditat IBLCE(Comitetul Internaţional al Examinatorilor Consultanţilor de Lactaţie) va fi la dispoziţia mămicilor pentru prevenirea şi rezolvarea problemelor legate de alăptare.

În cadrul noului departament se vor efectua consultaţii şi se va face iniţierea femeilor aflate în perioada pre şi post natală, în tehnici corecte de alăptare. Specialiştii vor ajuta mamele să iniţieze şi să stabilizeze lactaţia şi să o menţină apoi pe termen lung. Ca perspectivă, se doreşte extinderea departamentului prin introducerea de servicii de consultanţă la domiciliu.

Pe lângă informaţiile teoretice, consultanţii in alăptare vin in întâmpinarea nevoilor mamelor prin sprijin practic în rezolvarea unor situaţii dificile cum ar fi: blocarea canalelor, angorjarea fiziologică a sânilor (denumită popular şi “furia laptelui”), corectarea ataşării defectuoase a bebeluşului la sân, prevenirea şi tratarea fisurilor mamare ce pot apărea în alăptare, prevenirea şi tratarea mastitei, identificarea personalizată a modalităţilor de creştere a secreţiei de lapte.

“Rolul consultantului în alăptare este determinant pentru ca mama şi bebeluşul să aibă un start bun în alimentaţia naturală şi să se bucure amândoi de beneficiile fizice şi emoţionale ale acestui proces. De asemenea,  noi oferim şisuport psihologic pentru a creşte încrederea mămicilor care, frecvent după naştere, se pot confrunta cu senzaţia că nu sunt capabile să alăpteze, că laptele lor nu este suficient cantitativ sau calitativ pentru bebeluşul lor,” a declarat Mihaela Drilea, coordonatoarea Departamentului de Consiliere în Alăptare MedLife Eva, consultant acreditat IBLCE.

Laptele de mamă este principala sursă de hrană pentru sugar şi unică din punct de vedere nutritiv şi calitativ. Acesta asigură copilului un sistem imunitar solid şi o dezvoltare optimă.

Statisticile arată că 98% dintre femei pot alăpta pe termen lungdacă au informaţii corecte şi dacă sunt sprijinite de familie, comunitate şi personalul medical. Conform unui studiu realizat în 2011 de UNICEF, în România sunt alăptaţi doar 12,6% dintre copii.

Despre maternitatea MedLife Eva:

MedLife Eva este prima maternitate privata din România şi totodată cea mai mare din zona de Centru şi Vest a ţării. Aceasta dispune de ambulatoriu de specialitate, 3 săli de naştere, adaptate tipului de naştere (naturală, prin cezariană şi în mediul acvatic); secţie de neonatologie dotată cu incubatoare staţionare, incubator de transport, sistem de monitorizare cardio-respiratorie continuă; bloc operator cu 2 săli de operaţie, departament de anestezie şi terapie intensivă, departament de pediatrie, precum şi 16 rezerve a câte unu şi două paturi.

Eva a fost integrată în Sistemul Medical MedLife la sfârşitul anului 2011, fiind achiziţionată în proporţie de 100%. La ora actuală MedLife deţine o reţea de 3 maternităţi în Bucureşti, Braşov şi Arad, având un număr total de aproximativ 10.000 naşteri.

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.