Un medic de numai 28 de ani din sectia ATI a Spitalului de Urgenta Timisoara s-a sinucis

Un medic de numai 28 de ani din sectia ATI a Spitalului de Urgenta Timisoara s-a sinucis (VIDEO)

1

Un medic de numai 28 de ani din sectia ATI a Spitalului de Urgenta Timisoara s-a sinucis. Băiatul ieșise din tura de noapte, iar în ultima perioadă lucrase numai pe secția COVID.

“Toti membrii colectivului ATI suntem devastati de aceasta tragedie a pierderii unui coleg. Dincolo de un coleg era unul din tinerii deosebiti din clinica noastra, el a fost un student de frunte, a terminat sef de promotie, a ales ATI-ul ca pasiune a lui absoluta. A venit aici la noi din studentie, si-a facut lucrarea de licenta, chiar ii placea foarte mult, spunea ca daca nu ar exista ATI nu ar mai face medicina deloc”, a spus prof.dr. Dorel Sandesc – sef sectia ATI – Spitalul de Urgenta Timisoara.

“Este o situatie care poate fi atribuita stresului imens la care sunt supusi medicii in aceasta perioada. Sa nu creada cineva ca noi daca suntem medici suntem dumnezei sau nu avem trairi emotionale sau vieti personale sau probleme de sanatate. Dupa un an de zile de lupta cu aceasta boala, indiferent de experienta, daca lucrezi si 24 de ore pe zi, dupa o grada, daca sti ca ai facut tot ce ai putut si totusi, un pacient moare, asta nu insemana ca pe ei nu-i afecteaza, pentru ca pe ei ii afecteaza.”, a spus Raul Patrascu, manager – Spitalul de Urgenta Timisoara.

“Suntem profesia, ATI-ul, dintre toate profesiile din lume, cu cel mai mare procentaj de tentative de suicid, toxicomanii si depresii, toate determinate de specificul acestei specialitati care la multi da sens vietii lor dar pe unii ii afecteaza grav.”, a spus prof.dr. Dorel Sandesc – sef sectia ATI – Spitalul de Urgenta Timisoara.

Peste 50% dintre angajații Spitalului Victor Babeș au un nivel mediu sau ridicat de burnout

Proiectul pilot în România, de evaluare a epuizării fizice și a stresului profesional în rândul cadrelor medicale de la Spitalului „Victor Babeș” Timișoara, a fost realizat pe un eșantion de aproape 250 de angajați ai unității sanitare, ceea ce reprezintă un procent semnificativ din numărul celor care lucrează în spitalul din linia întâi a luptei cu COVID-19. Participarea la evaluare a fost voluntară și anonimă, iar participanții au completat o serie de chestionare în care au răspuns la câteva întrebări.

Studiul a demonstrat că 56,37% dintre medicii, asistentele medicale, infirmierele, brancardierii şi restul personalului chestionat au un nivel mediu sau ridicat de burnout.

Share.

1 Comment

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.