Medic de la Ambulanta urmarit penal in cazul Patrick Ekeng

0

Medicul de pe Ambulanta Puls care l-a preluat pe jucator de pe teren va fi pus sub urmarire penala, pentru ucidere din culpa, in dosarul privind moartea fotbalistului dinamovist Patrick Ekeng.

Mihaela Duta a fost citata in aceasta dimineata de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti pentru a i se aduce la cunostinta acest lucru.

Patrick Ekeng ar fi putut fi salvat

Anchetatorii au ajuns la concluzia ca fotbalistul Patrick Ekeng ar fi putut fi salvat daca era resuscitat si daca primea ingrijiri medicale la timp.

Mihaela Duta, specialist in medicina de urgenta, este cea care a condus echipa medicala de pe ambulanta Puls cu care a fost transportat fotbalistul lui Dinamo.

Camerunezul in varsta de 26 de ani a murit pe 6 mai, dupa ce a suferit un soc cardiogen si s-a prabusit pe teren in minutul 69 al partidei Dinamo – Viitorul, la doar sapte minute dupa ce intrase pe teren.

Jucatorul a fost dus cu o ambulanta Puls la Spitalul Floreasca, unde a fost resuscitat aproximativ o ora si 30 de minute, insa nu a mai putut fi salvat.

Ulterior, medicii legisti au constatat ca fobalistul prezenta mai multe „aspecte patologice”, printre care cord marit si multiple anomalii coronariene.

Conform unor surse medicale, anomaliile descoperite sunt de origine genetica „predominante la sexul masculin si la rasa neagra”. Potrivit sursei citate, in 95 la suta dintre situatii, aceste anomalii pot fi depistate la un control mai amanuntit.

In acest dosar, au fost ridicate mai multe documente, ambulanta cu care a fost transportat Ekeng a fost sigilata, iar inregistrarile video care surprind momentul prabusirii jucatorului pe teren si acordarea primului ajutor medical au fost analizate.

In urma neregulilor descoperite la Ambulanta, s-a dispus suspendarea pe o perioada de cel putin 30 de zile a autorizatiei de functionare a firmei private de ambulanta, pana la remedierea tuturor deficientelor. Iar Departamentul pentru Situatii de Urgenta a amendat firma cu 20.000 de lei.

sursa

Share.

Leave A Reply