Medicament nou impotriva alcoolismului va fi testat pe oameni

Medicament nou impotriva alcoolismului va fi testat pe oameni

0

Un nou tratament imporiva alcoolismului, cu foarte putine efecte secundare, elaborat la Universitatea Politehnica din orasul rus Tomsk, a trecut cu bine analizele de laborator si va fi testat pe oameni, informeaza EFE luni.

“Rezultatele inregistrate la testele pe animale au fost pozitive. Dorinta de a bea a scazut la 70 % dintre soarecii supusi tratamentului, care anterior fusesera adusi in stare de dependenta de alcool, a declarat Viktor Filimonov, conducatorul colectivului care realizeaza noul medicament.

Cercetatorii au descoperit din intamplare ca principiul activ al unui medicament folosit impotriva convulsiilor epilepticilor ar putea veni si in ajutorul persoanelor dependente de diferite droguri, printre care si alcoolul, care, la fel ca si epilepsia, afecteaza sistemul nervos central.

Medicamentul impotriva alcoolismului va fi foarte util in Rusia

Realizat in colaborare cu Institutul de Cercetari pentru Sanatate Mentala al Academiei Ruse de Stiinte Medicale, cu sediul tot in Tomsk, medicamentul ar urma sa fie foarte util si solicitat in Rusia.

Conform unui recent studiu international, publicat in revista britanica “The Lancet”, un sfert din barbatii din aceasta tara mor inainte de a implini 55 de ani, una din cauzele principalele de deces fiind consumul excesiv de alcool.

sursa

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.