Medicament nou pentru scleroza multipla aprobat in UE

1

Un nou medicament pentru tratamentul formelor recurente de scleroza multipla si pentru forma primar progresiva, a fost aprobat in Uniunea Europeana.

Acest medicament este primul si unicul medicament cu beneficii majore aprobat in prezent in Uniunea Europeana, pentru pacientii care sufera de scleroza multipla primar progresiva (PPMS) in stadiu incipient.

O noua optiune importanta de tratament pentru pacientii care sufera de forme recurente de scleroza multipla (RMS)

Medicamentul are un profil beneficiu-risc demonstrat in 3 studii de faza III, care au inclus o populatie diversa de pacienti, incluzand si pacienti cu forme incipiente de boala.

Ocrevus are administrarea intravenoasa la fiecare 6 luni, fara nevoia pentru diferite testari intre administrari.

Roche a anuntat ca prin decizia Comisiei Europene, s- a acordat autorizatia de punere in piata pentru un nou medicament destinat tratamentului pacientilor adulti cu forme recurente de scleroza multipla, cu boala activa definita prin caracteristici clinice sau imagistice, si pentru tratamentul pacientilor adulti cu scleroza multipla primar progresiva (SMPP), incipienta, in ceea ce priveste durata bolii si nivelul de dizabilitate si cu caracteristici imagistice ale activitatii inflamatorii.

700.000 de persoane sunt afectate de scleroza multipla in Europa

Scleroza multipla (MS) afecteaza circa 700.000 de persoane in Europa, dintre care aproximativ 96.000 sufera de forma primar progesiva de scleroza multipla, una dintre formele care provoaca invaliditati majore,. Majoritatea persoanelor diagnosticate cu MS sufera de forma recurenta (RMS) sau primar progresiva (PPMS) la momentul diagnosticarii.

”Aprobarea primita din partea Comisiei Europene pentru acest medicament este o veste foarte buna. Acest medicament are potentialul de a fi un punct de cotitura in abordarea si tratamentul sclerozei multiple,” a afirmat Gavin Giovannoni, Profesor de Neurologie la Barts si London School of Medicine and Dentistry, Queen Mary University din Londra.

”Pana la acest medicament, persoanele care sufereau de scleroza multipla primar-progresiva (PPMS), care adesea erau nevoiti sa se deplaseze cu ajutorul unui baston sau scaun cu rotile, sa renunte la locul de munca si sa necesite ingrijire speciala, nu dispuneau de tratamente aprobate care sa incetineasca progresia bolii. Persoanele cu forma recurent-remisiva de scleroza multipla (RMS) adeseori erau nevoiti sa aleaga intre siguranta si eficacitate crescuta a tratamentului. Acest medicament se administreaza o data la sase luni, fara a fi nevoie de monitorizare constanta, ceea ce, speram noi, va ajuta oamenii sa isi traiasca viata fara a se gandi zilnic la tratament.”

Acest medicament a fost aprobat pentru tratament in tari din America de Nord, America de Sud, Orientul Mijlociu, Europa de Est precum si Australia si Elvetia.

Peste 30.000 de oameni cu scleroza multiplaau fost tratati cu acest produs pana in prezent.

Share.