Medicament utilizat in alergii, leac pentru COVID-19

1

Un medicament utilizat in tratarea alergiilor a fost folosit si pentru vindecarea pacientilor care sufera de COVID-19, a anuntat Sistemul National de Sanatate din Anglia. Dexametazona, folosita in tratamentul alergiilor severe, unor afectiuni ale pielii, varsaturi, boli autoimune sau inflamatii, a fost folosita pentru tratarea pacientilor spitalizati cu coronavirus incepand cu luna iunie anul trecut. Medicamentul a fost folosit pentru tratarea a peste un milion de persoane la nivel mondial.

Dexametazona reduce morbiditatea cu pana la 36%

Cercetatori de la Universitatea Oxford, Marea Britanie, au facut mai intai un studiu, in urma caruia care au ajuns la concluzia ca dexametazona poate reduce mortalitatea la pacienti spitalizati cu COVID-19, care necesita oxigen si ventilatie mecanica, cu 18%, respectiv 36%.

 Un milion de pacienti vindecati la nivel mondial

 Un alt studiu, realizat de Facultatea de medicina Nuffield din cadrul Oxford, arata ca medicamentul a fost folosit la tratarea a 22.000 de pacienti din Marea Britanie si a 958.000 de persoane la nivel mondial.

 ”Cercetari care in mod obisnuit dureaza ani intregi au produs raspunsuri in timp record – cu rezultate care au avut ecou la nivel global”, a afirmat directorul executiv NHS, Simon Stevens.

 

 

 

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Medicament utilizat in alergii, leac pentru COVID-19 • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.