Medicamente mai ieftine cu 25%

0

481_articolPreţurile medicamentelor de astăzi vor scădea în următorii ani cu aproximativ 25%, ca urmare a creşterii pieţei de medicamente generice. Cel puţin asta consideră Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România.

Este o aproximare, 25%, din modul în care au scăzut preţurile la anumite medicamente la ieşirea de sub patent în România, s-a ajuns şi la 50%. În perioada 2005-2015, vor ieşi de sub patent foarte multe molecule, în valoare de circa 150 de miliarde de euro, ceea ce înseamnă că vor apărea medicamentele generice care sunt în cele mai multe cazuri mai ieftine, ca şi calitate, eficienţă şi siguranţă.” a declarat pentru www.televiziunea-medicala.ropreşedintele Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România, Dragoş Damian.

Această constatare aduce beneficii în primul rând pacienţilor, însă producătorii vor trebui să investească un anumit procent din cifra de afaceri…în cercetare.

“Va aduce beneficii în primul rand pentru pacienţi şi pentru sistemele medicale, pacientul va avea o coplată mai mică decât are în ărezent, sistemele sanitare vor aloca mai puţini bani pentru anumite produse şi vor putea să-şi reorienteze banii pentru produsele de inovaţie, de exemplu cancer, diabet, boli reumatismale cornice, şi sigur industria farmaceutică va trebui în continuare să descopere noi molecule şi să inoveze pentru a ţine pasul cu cererea impresionantă de servicii medicale şi farmaceutice din lume. “ a mai precizat Dragoş Damian.

Preţurile la medicamente, după calculele Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice, vor scădea în următorii ani, în întreaga lume.

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.