Medicii rezidenti vor avea un salariu de 4400 lei din anul I

0

Medicii rezidenti vor avea cresteri salariale de la 1 ianuarie 2018. Asta prevede proiectul Legii Salarizarii la care guvernantii lucreaza acum.

Un medic rezident din anul I va avea un venit brut de cel putin 4.400 de lei

Astfel, rezidentii din anul intai vor avea un venit brut de cel putin 4.400 de lei, la care se adauga sporuri, iar cei din anul sase vor castiga peste 6.000 de lei lunar.

Vor fi cresteri salariale si de suta la suta pentru medicii rezidenti din anul I

Conform draftului legii salarizarii unitare acestia vor avea un salariu de baza care va porni de la 4.481 de lei la care se vor adauga si sporuri. Astfel, suma la care va ajunge un medic rezident din anul I ar putea ajunge la aproape 5.000 de lei brut. Este singura categorie de medici rezidenti care va primi aceasta crestere de salariu incepand de la 1 ianuarie 2018.

In ceea ce priveste ceilalti medici rezidenti, aceasta crestere va avea loc etapizat pana in 2021. De exemplu, un medic rezident din anul II va avea in urmatorii patru ani un salariu de baza de 4.725 de lei, iar un medic din anul III va fi remunerat cu 5.132 de lei brut.

Medicii rezidenti din anii IV si V vor avea un salariu de baza de 5.377 de lei, iar cel mai mare venit brut il vor obtine rezidentii din anii VI si VII – 6.110 lei brut, suma la care se vor adauga bineinteles si sporuri.

sursa

Share.

Leave A Reply