Cei mai multi medici nu vor primi salariile marite anuntate

1

Cei mai multi medici din Romania nu vor primi salariile marite promise de Guvern, arata “Business Club”.

Doua treimi dintre medicii din Romania nu vor primi niciun ban in plus la salariu, fiindca sunt nebugetari. Multi dintre ei sunt medici de familie.

80% dintre serviciile decontate de Casa de Asigurari de Sanatate au fost acordate de medici de familie

Ei se ocupa, de altfel, de grosul pacientilor din sistemul de stat. 80% dintre serviciile decontate de Casa de Asigurari de Sanatate au fost acordate de medicii de familie, arata Societatea Nationala de Medicina Familiei, doar 16% in ambulatoriu si mai putin de 5% in spitale.

Maririle de salarii vor fi acordate la medici din spitale

Majorarile salariale se vor duce in buzunarele medicilor din spitale. Noua lege a salarizarii prevede in multe cazuri dublarea lefurilor – vor fi cresteri de aproape 120% pentru rezidenti, de pilda, si salarii de 3.600 de euro pe luna pentru cei din medicina de urgenta, daca fac cinci garzi pe luna.

In total, mai sunt 45 de mii de medici in Romania, iar aproape 12 mii, adica mai bine de un sfert dintre ei, sunt medici de familie. Printre cei care nu vor beneficia de majorari salariale mai sunt si alti cateva mii de medici din ambulatorul de specialitate.

sursa

Share.

1 Comment

  1. Fanul lui Vanghelie on

    Pai 5 garzi/luna, din care 2 week-end-uri inseamna 150h muncite in plus; la astea se mai adauga si sporul de noapte la 40h ( 8hx 5 garzi).Daca tinem cont ca programul unui medic urgentist e de 6h/zi, 5 zile /saptamana, inseamna cam 130h/luna program normal. Inseamna ca salariul unui medic urgentist pentru programul normal cu tot cu spor de urgenta va fi sub 1300 euro; e mult, e putin ?

Leave A Reply