Medicii de familie au avut o contribuție decisivă la succesul rețetei electronice

Medicii de familie au avut o contribuție decisivă la succesul rețetei electronice

2

Cei 11200 de medici de familie din România sunt felicitați de Societatea Naţională de Medicină Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF), pentru contribuţia decisivă la succesul Sistemului Informatic de Prescripţie Electronică (SIPE) care a câştigat săptămâna trecută marele premiu la categoria Enterprise Solution of the Year, la Londra.

139907_articolReuşita pentru sistemul asigurărilor de sănătate şi pentru informaticienii din România se datorează în cea mai mare măsură  medicilor de familie din România, care au sprijinit proiectul rețetei electronice de la început, precum și cooperării instituţionale, având scopul declarat de a își sprijini pacienții pentru a se adapta rapid la noul sistem de prescriere, se arată într-un comunicat redactat de Societatea Naţională de Medicină Familiei şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie .

“La data de 1 februarie 2012, când a fost demarat proiectul Rețetei Electronice, am răspuns apelului Casei Naționale de Asigurări de Sănătate pentru sprijin şi consiliere. Am gândit împreună de la zero ambiţiosul proiect SIPE, pe parcursul mai multor întâlniri. A fost o cooperare binevenită care a contribuit la succesul obținut săptămâna trecută de proprietarii și dezvoltatorii SIPE la Londra.” – Dr. Doina Mihăilă, președinte FNPMF

În prima lună de implementare,  96% din medicii de familie foloseau rețetele electronice, în prezent procentul acestora atingând 99%, conform datelor comunicate de CNAS. Excepțiile sunt cauzate de accesul deficitar menționat, în special în anumite zone rurale.

“Reprezentanţii CNAS au fost invitați la manifestările noastre științifice, în sesiuni dedicate rețetei electronice, pentru a își prezenta proiectul, dar și pentru a prelua problemele semnalate ulterior. Ne-am alăturat apoi acestora în emisiuni televizate și conferințe de presă pentru a explica pacienților noștri rețeta electronică. Am propus și susținut variantele pentru cazurile când nu va exista acces la internet sau la curent electric ori când SIPE va avea mici blocaje. De asemenea am găsit o soluție pentru rețetele prescrise în cazul consultațiilor la domiciliu”,  declară Dr. Rodica Tănăsescu, președinte SNMF

FNPMF și SNMF își manifestă în continuare disponibilitatea spre comunicare și cooperare în toate aspectele ce țin de sistemul de sănătate. Reprezentanții FNPMF și SNMF își vor ca viitoarele proiecte de informatizare ale CNAS, printre care Dosarul Electronic de Sănătate și cardul electronic de asigurat, să fie construite pe baza transparenței, onestității și cooperării. Acestea includ și construirea și respectarea legislației, precum și organizarea unor dezbateri publice adecvate dimensiunii și importanței subiectului în societatea românească, se arată în comunicat.

 

Share.

2 Comments

  1. Pingback: Pacientii sunt asteptati la medicii de familie pentru riscograma

  2. Pingback: Pacientii sunt asteptati la medicii de familie pentru riscograma | Asociatia Medicilor de Familie Mures

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.