Medicii de familie lanseaza un proiect de voluntariat in beneficiul pacientilor

0

754_articolFormareMedicala.ro lansează secţiunea Educaţia Pacienţilor – o iniţiativă a Societăţii Naţionale de Medicină Familiei (SNMF) – pentru a susţine medicii de familie ce se vor confrunta cu un număr de pacienţi în continuă creştere.

Se estimează ca o parte din ce în ce mai importantă a eforturilor din sistemul de sănătate va fi transferată către medicii de familie datorită, în principal, deficitului de personal, care poate ajunge şi până la 40% din necesar la nivelul unor specializări, după cum precizează reprezentanţi ai Colegiului Medicilor din România.

Secţiunea Educaţia Pacienţilor este un proiect de voluntariat al medicilor de familie, iniţiat de SNMF, cu obiectivul de a facilita comunicarea dintre medicul de familie şi pacient.

Medicii vor putea, după stabilirea diagnosticului, să ofere pacienţilor acces rapid la informaţii actuale, validate ştiinţific şi redactate într-un limbaj adecvat pacientului despre regimul de viaţă recomandat, dietele recomandate, momentul în care este cazul să se prezinte din nou la doctor, opţiuni de tratament etc.

Dr. Rodica Tanasescu, preşedinte SNMF, explică: ”Fără a înţelege boala, pacienţii ignoră semnele şi simptomele sau renunţă la tratament după cea mai neînsemnată ameliorare. Schimbarea stilului de viaţă cu unul corespunzător bolilor prezente este de asemeni în multe cazuri ignorat. Din păcate consecinţele sunt agravarea bolii şi începerea tratării acesteia în faze avansate, ceea ce implică şanse mai mici de vindecare şi costuri mai mari atât pentru pacient cât şi pentru sistemul de sănătate. Rolul medicului de familie în comunicarea cu pacientul este crucial.”

O mai buna comunicare medic – pacient va conduce la scăderea impactului bolilor atât asupra pacienţilor, dar şi asupra sistemului medical, prin reducerea numarului de pacienţi care intră in sistem cu boli deja complicate, necesitând medicaţie costisitoare, sau chiar spitalizare.

D-na Dr. Tanasescu: “O mare echipa de medici de familie se implică în acest proiect pentru a aduce pe portalul www.formaremedicala.ro informaţii despre cât mai multe boli. Dorim să mulţumim acestor colegi şi aşteptăm noi participanţi la proiect!”

Despre FormareMedicala.ro:

FormareMedicala.ro este singurul portal din România dedicat în exclusivitate medicilor de familie, realizat sub egida Societăţii Naţionale de Medicină Familiei, care oferă cursuri interactive gratuite, principalele obiective ale portalului fiind susţinerea educaţiei medicale continue şi creşterea impactului medicului de familie în sistemul medical, spre beneficiul pacienţilor. Mai multe detalii pe: http://www.formaremedicala.ro

Despre Societatea Nationala de Medicina Familiei:

SNMF/MG îşi propune ca scop crearea şi dezvoltarea cadrului organizatoric necesar pentru promovarea intereselor cu caracter profesional, ştiinţific, legislativ, juridic, şi promovarea intereselor economice, pentru dezvoltarea unor raporturi instituţionalizate cu autorităţile publice, cu alte organizaţii similare din ţară şi străinatate, cu societatea civilă, pentru realizarea de activităţi şi iniţiative care promovează:

a. dezvoltarea şi afirmarea specialităţii de medicina familiei;

b. reprezentarea, susţinerea şi protejarea intereselor cu caracter profesional, ştiinţific, legislativ, juridic, şi promovarea intereselor economice ale medicilor de familie. SNMF are filiale în toate judeţele şi peste 6000 de membri. Mai multe pe http://www.snmf.ro

Contact presa:

Alina Popescu

PR Coordinator

alina.popescu@formaremedicala.ro

Telefon: 0741 073 753

Twitter: @formaremedicala

Facebook: Formare Medicala

comunicat de presa

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.