Medicii de familie se plang de lipsa procedurilor pentru vaccinarea anti-COVID-19

Medicii de familie se plang de lipsa procedurilor pentru vaccinarea anti-COVID-19

1

Doar 30 la suta dintre medicii de familie din tara s-au inscris ca sa poata imuniza pacientii in cabinetele lor. Si asta, din cauza lipsei unor proceduri clare in privinta vaccinarii anti-COVID, sustine presedintele Asociatiei Medicilor de familie din Bucuresti, Sandra Alexiu.

Legislatia exista doar pentru centrele de vaccinare

Presedintele Asociatiei Medicilor de familie din Bucuresti a explicat de ce medicii nu se inghesuie sa se inscrie sa vaccineze pacientii in cabinetele proprii.

”Noi nu avem inca un suport legislativ pentru trecerea vaccinarii la cabinete. Pentru vaccinarea anti-Covid exista, deocamdata, legislatie doar legat de centrele de vaccinare. Nu se poate aplica acelasi lucru la cabinete pentru ca in cabinete lucrurile se desfasoara altfel. Ma refer la echipa care se ocupa de vaccinare, pentru ca intr-un centru de vaccinare exista registratori, exista echipe de medici si asistenti, lucrurile se defasoara in circuite separate, exista un anumit flux al pacientilor in aceste centre de vaccinare, unde se face strict doar aceasta activitate. Ori, in cabinetele medicilor de familie se desfasoara activitate zilnic”, a precizat Sandra Alexiu.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Medicii de familie se plang de lipsa procedurilor pentru vaccinarea anti-COVID-19 • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.