Medicii de pe ambulante continua lupta cu temperaturile ridicate

Medicii de pe ambulante continua lupta cu temperaturile ridicate

0
caniculaZeci de solicitări au fost înregistrate în ultimele zile la Serviciul de Ambulanţă Timiş din cauza caniculei. Numărul persoanelor care au leşinat în stradă nu este foarte mare, însă medicii se aşteaptă ca solicitările să crească.
“Încă nu se simte efectul cumulat, canicula fiind la început. Nu este un număr spectaculos de cazuri. Sub o formă sau alta, aproape toate afecţiunile s-au datorat căldurii. Am avut media normală a unei zile din timpul anului, în jur de 300 de solicitări pe 24 de ore. Din punctul acesta de vedere numărul lor nu a crescut”, spune şeful Serviciului de Ambulanţă Timiş, Iancu Leonida.
Din cele 300 de solicitări pe zi, 20-24 au fost leşinuri, cei mai afectaţi fiind vârstnicii cu boli cronice, dar şi copiii.
“A crescut numărul de leşinuri în unităţi publice sau pe stradă, în biserici, prin parcuri, la ştranduri, dar nu într-un număr care să ne atragă atenţia sau să ne ceară mobilizări în plus”, a mai spus medicul.
În Timişoara au fost deschise încă de săptămâna trecută patru puncte de prim ajutorîn Piețele 700 şi Badea Cârţan, la Gara de Nord şi la Poșta Mare. Cei care vor să se răcorească şi au nevoie de un pahar cu apă pot solicita ajutorul voluntarilor de la Crucea Roşie, între orele 11- 18.
 “Trebuie ştiut că aceste puncte nu suplinesc o asistenţă medicală de urgenţă. În oricare dintre cazurile în care sunt probleme deosebite de sănătate e bine să se ia urgent legătura ori cu serviciul de ambulanţă, ori cu medicul curant, ori cu medicul de familie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, Dana Şpac
În acelaşi interval orar, medicii ne recomandă să se evităm pe cât posibil ieşirea din casă. Dacă aceasta este absolut necesară trebuie să circulăm pe la umbră, să purtăm haine lejere şi pălării şi să consumăm multe lichide.
autor: Luiza Tirca
sursa: Televiziunea Medicala
Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.