Centru de pregatire pentru medicii rezidenti straini, in Timisoara

Centru de pregatire in chirurgia genunchiului pentru rezidentii din strainatate (FOTO/VIDEO)

1

Luis Machado este medic rezident in Portugalia, unde a castigat o bursa acordata de ESSKA, pentru a face un schimb de experienta cu unul dintre Centrele de Excelenta cele mai bune din Europa. El a ales, Romania, a ales Clinica Premiere din Timisoara.

“Este o bursa acordata de Societatea Europeana de Chirurgie a Genunchiului, ESSKA, la care noi suntem un Centru de Excelenta pentru ei si centru de pregatire. Ei in fiecare an corda o bursa pentru un tanar de viitor care vine sa petreaca cu noi o perioada de o luna, de obicei, are ca si rol educarea chirurgicala si bineinteles si teoretica in chirurgia genunchiului. Anul acesta, avem pentru prima oara, un coleg din Portugalia, am avut colegi din Croatia, colegi din Egipt, dar acum lucrurile incep sa se dezvolte si pe partea din vestul Europei, speram sa ne mai vina si alti colegi si sa le aratam ca Romania are si lucruri frumoase de aratat si nu numai lucruri rele.” a spus prof. dr. Radu Prejbeanu – sef sectie – Ortopedie Traumatologie, directorul medical al spitalului Premiere.

rezident

“Acum cateva luni am fost selectat pentru o bursa ESSKA, Societatea Europeana de Chirurgie a Genunchiului, unde unul dintre gazde este profesorul Radu Prejbeanu, asa ca am ales sa vin aici pentru o luna pentru a invata tehnici noi impreuna cu el, din chirurgia genunchiului, mai ales. Principalul motiv este de a perfectiona noile tehnici din chirugia genunchiului cu profesorul Radu Prejbeanu.”, a spus Luis Machado, medic rezident, Portugalia.

rezident

“Practic el a venit pentru chirurgia artroscopica a genunchiului si pentru ligamento-plastie, in special si pentru protezele de genunchi. Noi aici facem un numar mare de operatii de acest gen, cu tehnici moderne, minim invazive, care determina o recuperare rapida, si rezultatele noastre, pe care le si publicam de altfel, arata ca ceea ce facem este de calitate, este si motivul pentru care colegul din Portugalia a ales sa vina la noi.”, a spus prof. dr. Radu Prejbeanu – sef sectie – Ortopedie Traumatologie, directorul medical al spitalului Premiere.

rezident

“Este foarte experimentat, dar in primul rand este un doctor foarte bun, in general, foarte bun cu pacientii si foarte profesionist si ca si chirurg, am invatat de la dansul multe despre chirurgia genunchiului, reconstructia ligamentului incrucisat anterior, proteze pentru genunchi si alte metode chirurgicale. Are o experienta foarte vasta in sala de operatie dar si clinica este foarte bine dotata si totul este perfect.”, a spus Luis Machado, medic rezident, Portugalia.

Spitalul Première ofera servicii comparabile cu cele din vest, tarifele practicate, sunt insa sub cele din occident si a avut un ritm de dezvoltare foarte rapid datorita cererii foarte mari de servicii medicale private din partea romanilor.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Centru de pregatire in chirurgia genunchiului pentru rezidentii din strainatate (FOTO/VIDEO) • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.