Medicii rezidenti vor fi obligati sa ramana in tara

1

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea vrea sa-i oblige pe medicii rezidenti sa ramana in tara. Propunerea vine in urma constatarii unui deficit de 15.000 de medici, spitale pline de mizerie si fara spitale pentru mari arsi, de aceea Sorina Pintea vrea sa ii oblige pe medicii rezidenti sa ramana in tara.

Ministrul a mers si mai departe cu aceasta propunere si a discutat si cu ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, pe aceasta tema. Spune ca este o varianta de luat in calcul pentru ca, desi statul a marit salariile rezidentilor, multi intentioneaza sa plece din tara.
Salariile au fost dublate anul acesta. Un rezident de anul intai avea un salariu sub 2.000 mii de lei, iar acum media este de 5.000 de lei.

“Ne gandim la un contract, la un act aditional la contractul de munca pe care fiecare rezident il are cu spitalele unde presteaza, avand in vedere ca ei sunt platiti din bugetul de stat, din bugetul Ministerului Sanatatii. Ne gandim la o modalitate de a-i face sa stea un anumit numar de ani in tara. In urma aplicarii legii salarizarii, salariile rezidentilor au crescut considerabil.

Există discuţii – şi este normal să existe – astfel încât să putem ţine medicii în ţară pentru că statul investeşte în pregătirea lor., a spus Sorina Pintea, ministrul Sanatatii.

Declaratia sa vine dupa cea a lui Eugen Teodorovici, care a spus ca romanii ar trebui sa aiba permise de munca astfel incat sa nu poata lucra mai mult de cinci ani intr-o tara europeana. Din cauza acestei propuneri, PNL i-a cerut demisia.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Medicii rezidenti vor fi obligati sa ramana in tara • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.