Medicii timisoreni fac minuni pentru ranitii din Colectiv

0

Doi medici din Timisoara, in colaborare cu medicii din Spitalul Bagdasar Arseni din Bucuresti, au facut minuni, pentru o victima a incediului din Clubul Colectiv.

Medicii de la Spitalul Judetean Timisoara au ajutat la conectarea unei tinere de nici 30 ani la plamanul artificial. Pacienta este intr-o stare grava si nu mai putea fi ventilata mecanic.

Medicii timisoreni lucreaza la ATI din cadrul Spitalului Judetean

Cei doi medici timisoreni, Marius Papurica si Claudiu Neamtu, care i-au montat tinerei dispozitivul medical lucreaza in cadrul Sectiei de Anestezie si Terapie Intensiva de la Spitalul Judetean.

„Doi colegi de la Terapie Intensiva au plecat deja la Bucuresti. Centrul de la Timisoara are cea mai mare experienta in montarea plamanului artificial. Prima montare va fi la Spitalul Bagdasar, urmand sa mearga apoi la Pantelimon. Alti patru medici vor pleca spre spitalul din Bucuresti, unde vor lucra o saptamana, cate doi pe unitatea medicala. Dupa o saptamana, daca va fi nevoie, vor veni alti patru medici din Timisoara”, spune Marius Craina, managerul SCJUT.

Citeste mai mult pe: Medicii timisoreni ajuta victimele de la Colectiv! Sunt cei mai buni din tara in utilizarea plamanului artificial | deBanat.ro – spune realitatea! http://debanat.ro/2015/11/medicii-timisoreni-ajuta-victimele-de-la-colectiv-sunt-cei-mai-buni-din-tara-in-utilizarea-plamanului-artificial_143061.html#ixzz3qjcCNa9i

Astazi, alti patru doctori din Timisoara au plecat la Bucuresti pentru a le ajuta pe victimele tragediei din clubul Colectiv, care s-a petrecut saptamana trecuta.

Cu ajutorul plamanului artificial, sangele pacientului este trecut printr-un dispozitiv care asigura eliminarea dioxidului de carbon din plamani.

Dispozitivul suplineste functia aparatului respirator cel mult 29 de zile.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.