Medicina 3D, utilă pentru medici și clinici, a ajuns în România

1

BioMap.ro este prima platformă în limba română care permite studiul corpului uman în trei dimensiuni, incluzând nu doar anatomie, ci și fiziologie, patologie și intervenții. Este utilă nu doar studenților la medicină, ci și medicilor rezidenți, specialiști și primari, clinicilor și spitalelor private, platforma reprezentând o unealtă de ultimă generație ce acoperă un gol imens în educația medicală din România.

Platforma BioMap poate fi utilizată cu succes atât pentru studiu, cât și pentru a transforma radical modul în care medicii interacționează cu pacienții. În mediul privat, calitatea consultațiilor primează pentru un număr tot mai mare de clinici medicale, care au devenit mult mai „patient-centric” (centrate pe experiența pacientului).

România devine, încet, o țară mai educată, cu o putere de cumpărare mai mare, iar calitatea serviciilor este forțată să crească în concordanță.

Un anumit segment de pacienți nu mai caută astăzi consultații scurte, existând oameni care plătesc două-trei consultații consecutive pentru a beneficia de mai mult timp de atenția integrală a medicului.

Medicină 3D: Cum poate ajuta BioMap medicii și clinicile?

Celebrele cuvinte hipocratice „mai întâi să nu faci rău pacientului” (Primum non nocere) rămân extrem de adevărate și astăzi. Însă ce urmează după? Cum putem tinde spre mai mult în ceea ce privește experiența pacientului?

Învingători pe termen lung sunt cei care reușesc să definească viitorul înainte ca acesta să se întâmple. Majoritatea oamenilor și afacerilor se ghidează după trend-uri comune, însă puțini sunt cei care inovează.Din acest punct de vedere, BioMap are o viziune unică ce poate ajuta medicii și cabinetele sau clinicile private să îmbunătățească experiența pacienților.

Platforma poate fi utilizată pentru a explica pacientului boala sau procedura de tratament într-o manieră elegantă și modernă–pe tabletă, monitor sau chiar pe telefon.

Disponibilă pe orice dispozitiv (există aplicații în Appstore, respectiv Google Play), dar și pe web, prin app.biomap.ro, platforma BioMap este o hartă digitală a corpului uman în dinamica sa, incluzând un element unic, greu de ilustrat vizual: patologia.

„Unul dintre punctele forte ale BioMap este chiar patologia. La începutul conceptului, când nu aveam nici măcar un nume sau logo pentru platformă, foarte mulți credeau că este vorba de alt simplu atlas virtual de anatomie, însă nu este așa. BioMap include fiziologie, patologie și chiar o serie de intervenții, toate în 3D”, spune Teodor Dumitru, CMO la Marsilian.

BioMap este o platformă educațională online cu aplicabilitate multiplă, fiind utilă inclusiv pentru creare de prezentări (spre exemplu, pentru congrese) și tururi virtuale (pentru marketing, pacienți în cadrul clinicilor). Pe site este o secțiune numită Comunitate unde utilizatorii pot distribui prezentările create de ei, existând opțiunea de a lăsa recenzii și de a nota eforturile celorlalți.

Compania Marsilian se află în spatele conceptului BioMap, deținând șicea mai mare platformă de pregătire pentru rezidențiat din România, Grile-Rezidentiat.ro, cu peste 27.000 utilizatori. Cu fondatori ce provin din lumea medicală, frații Mihai Voinea și Dragoș Voinea,echipa din spatele BioMap (Marsilian.com) are o experiență de 5 ani în domeniul IT și în sfera educațională online, cu peste 60.000 utilizatori în total.

BioMap a fost lansată în colaborare cu o companie americană, iar în acest moment se lucrează la realitate augmentată, care să fie aplicată în conceptul actual de medicină 3D.

Mai multe informații despre platformă se găsesc pe BioMap.ro.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Medicina 3D, utilă pentru medici și clinici, a ajuns în România • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.