Medicina scolara trebuie reactivata

0

1186_articolSorin Oprescu, primarul general al Capitalei, a declarat că medicina şcolară trebuie reactivată, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii tuturor spitalelor din Bucureşti, ai Uniunii Sindicale Sanitas Bucureşti şi ai asistenţilor medicali, din data de 4 mai 2012, în care s-a încercat realizarea unei radiografii a sistemului sanitar românesc din ultimii ani.

„Trebuie să reactivăm medicina şcolară. Insist că medicina şcolară, care să cuprindă şi componenta stomatologică, să treacă la şcolile pe care le avem în subordine, să treacă la Municipalitate. De asemenea, trebuie să creăm regulamente cu oameni care ştiu ce înseamnă medicina şcolară. De altfel, trebuie să aducem în sistem medici de medicină şcolară, mai exact pe absolvenţii de medicină”, a declarat Sorin Oprescu

Totodată, primarul Sorin Oprescu a adus în discuţie şi deficitul de personal medical din sistemul sanitar românesc, care se ridică la 3.400 de cadre medicale.

În acest context, edilul Capitalei, care şi-a exercitat profesia de medic chirurg timp de 35 de ani, a subliniat faptul că în România e nevoie de legi coerente în ceea ce priveşte sistemul de sănătate.

„Nu am uitat şi nu am să uit vreodată că fac parte din aceeaşi familie ca şi dumneavoastră, a medicilor. Sindicatele au fost alături de mine şi m-au susţinut mereu. Din ’90 şi până acum fiecare ministru a venit cu reforma sa. În principiu toate reformele erau experimente. Treptat, lucrurile au început să se redreseze dar niciodată nu au devenit funcţionale. Dacă nu există o consultare continuă, prietenească, la nivelul statului şi spitalelor nu se va rezolva nimic. E nevoie de legi coerente în sistemul de sănătate”, a adăugat primarul general al Capitalei.

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.