Medicina timisoreana, sanatoasa, din punct de vedere economic (VIDEO)

2

Zeci de societati comerciale, organizatii neguvernamentale si de invatamant, din domeniul medical, au fost rasplatite pentru performantele lor, la cea de-a 22-a editie a Topului Firmelor, gala de excelenta in afaceri, organizata de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis.

Pentru a doua oara, s-a acordat Trofeul de Excelenta pentru Responsabilitate Sociala, care, anul acesta a revenit Fundatiei Cardioprevent.

“Responsabilitatea sociala cred ca ar trebui sa fie un premiu… trebuie sa fie acordat tuturor acelor care locuiesc, se implica activ si iubesc Timisoara. Pentru noi este o mare onoare pentru ca reprezentam o asociatie care se preocupa de sanatatea comunitatii. De fapt, toate ONG-urile cu profil medical, dar nu numai, care isi propun sa vorbeasca despre sanatatea cardiovasculara, pentru ca sunt cardiolog, dar de orice alta factura, pulmonara, digestive, renala sau de alta facture, toate si-au propus sa ii informeze pe oameni , sa-i faca sa fie constienti ca sanatatea sta in mana fiecaruia dintre noi, nu doar in mana doctorilor, dar, in acelasi timp, noi incercam sa le si facilitam accesul la atitudinea sanatoasa, pentru ca bolile cronice, inclusive cele cardiovasculare, sunt prevenibile in proportie de 80%. Pentru noi este un eveniment, pentru ca comunitatea se uita nu doar la profesionistii din domeniul medical, ci si la cei care incearca sa-I faca sa inteleaga ca sanatatea este cel mai important dintre lucrurile pe care le avem la dispozitia noastra, de fapt, comoara pe care o avem si pe care trebuie sa o pretuim ca atare. Cardioprevent, Fundatia Cardioprevent este nu doar inima, ci si creierul acestui forum de preventive, care, si el, are sediul in Timisoara si alaturi de colegii mei sunt onorat de acest lucru”, a declarat pentru Televiziunea Medicala prof. dr. Dan Gaita – Fundatia Cardioprevent.

In semn de apreciere a demersurilor care au condus la alinierea legislatiei romanesti la cea europeana, privind fumatul in spatii publice, Clubul Rotary Timisoara a primit trofeul de excelenta pentru inalt simt civic.

“Acest premiu se va imparti chiar in clipa urmatoare, cu toti prietenii si colegii din Clubul Rotary Timisoara, dupa care, cu toti prietenii din celelalte cluburi Rotary, dupa care, cu ceilalti prietenii din Cluburile Lions. De ce? Pentru ca la lista celor 1001 de premiere banatene, vom alinia acest demers: Timisoara este primul oras, care, din 2009, a decis, prin cluburile de servicii sociale, ca la dineuri ca acesta si multumesc Camerei de Comert… a treia editie la care nu se fumeaza si pornind de la Clubul Rotary Timisoara, in care nu se mai fumeaza de 7-8 ani la dineuri, le multumesc ca nu se fumeaza si atunci aceasta ar putea fi o alta premiera pe care o putem inscrie pe lista premierelor din Timisoara. Demersul Clubului Rotary Timisoara a fost aprobat la nivel national, intregul district a semnat petitia pentru modificarea legii. Ii rog pe fumatori sa nu ne antipatizeze atat de tare. Nu avem nimic cu fumatorii, avem cu fumul. Vrem sa traim sanatos. L-as complete pe prietenul Dan Gaita: in Romania, cancerul pulmonar a intrat pe locul intai, de mai mai bine de opt luni, din pacate. Mor tineri, de cancer pulmonar. Va multumim ca nu fumati in spatii publice si asteptam ca legea sa se rostogoleasca si sa fie votata si in Camera Deputatilor. Multumesc Clubului Rotary Timisoara”, a afirmat Lia Lucia Epure – presedintele Rotary Club Timisoara.

Universitatea de Medicina si Farmacie “Victor Babes” Timisoara ocupa locul intai, in topul Institutiilor de invatamant superior, in acest an.

– Ce reprezinta acest premiu pentru UMF Timisoara? “Reprezinta, in primul rand, un stimulant. Categoric, este onorant sa primim acest premiu, pe baza analizei economice si, respectiv, de prestigiu, pe indici de cercetare si asa mai departe. Pentru ca activitatea noastra comporta aceste fatete complexe in ceea ce facem. Si educatia, si cercetare, si asistenta medicala, si preventie, si insertia sociala a absolventilor nostril, si aceste eforturi din ultimii ani ne confirma ca suntem pe un drum bun. Deciziile de management luate, iata ca incep sa dea roade. Suntem mandri de acest premiu si vom incerca sa ne mentinem pe un drum ascendent”, ne-a raspuns prof. univ. dr. Andrei Motoc – UMF “Victor Babes” Timisoara.

Este foarte bine reprezentat domeniul medical. Avem multe firme premiate, firme care sunt din toate specialitatile medicale si datorita si acestui fapt o sa vedeti ca pe scena, pe langa locurile I-III apare si o organizatie, Cardioprevent si ne bucuram pentru acest lucru. Deci pe partea medicala suntem activi si suntem prezenti. Ne bucura foarte mult ca astazi in sala au confirmat multe firme din domeniul medical. Daca as putea, as da si nume: firma Telescan, firma Medici’s. Selfmed. Avem foarte multe firme medicale care sunt pe locurile I-III”, ne-a pecizat Florica Chirita – director general CCIA Timisoara.

Peste o mie de firme s-au situat pe locurile 1, 2 si 3, la diverse categorii, la cea de-a 22-a editie a Galei Excelentei in Afaceri – Topul Firmelor din judetul Timis 2014.

Share.

2 Comments

  1. Ca sa ne lamurim cu totii cum se dau premiile la Topul Firmelor. Asociatia Cardioprevent doar ce a fost infiintata si a si primit doua premii, in lipsa oricarei activitati sustenabile.
    Ar fi posibil ca directorul CCIAT sa fie pacientul sau sa aiba o relatie cu unul din medicii din asociatia Cardioprevent? Un bun subiect de investigat de catre presa.

  2. Ce responsabilitate ?medicul ala de la asociatia face mai mult turism medical pe banii firmelor de medicamente.

Leave A Reply