Medicul nu este Dumnezeu pentru asistenti! Dezvaluire cutremuratoare dupa campania “Nu agresati cadrele medicale”!

0

Dezvaluire cutremuratoare legata de campania “Nu agresati cadrele medicale”! Incidente cu pacientii, cu apartinatorii? Iata un aspect scapat din vedere: tu ce spui despre el?

“Nu agresati cadrele medicale!” este campania lansata de Federatia SANITAS. Extrem de necesara! “Toate incidentele privind agresiunile verbale si, din pacate, si cele fizice, culminand cu cel de la Spitalul Universitar de Urgenta Elias cand o asistenta medicala a avut nevoie de interventii chirurgicale, au determinat Federatia SANITAS din Romania sa demareze aceasta campanie. Este de datoria Federatiei sa atraga atentia autoritatilor si sa spuna ca angajatii sistemului sanitar, sistemului de asistenta sociala si medico-social trebuie sa fie protejati la locul de munca”, transmit sindicalistii.

Campania “Nu agresati cadrele medicale!” are ca obiectiv principal adoptarea unui act legislativ dedicat corpului medical, care sa descurajeze violenta de orice natura – fizica sau verbala. Au fost organizate dezbateri, la Alba Iulia, Cluj, Constanta, Iasi, Slatina, Baia Mare, Targu Mures, Buzau, cu reprezentantii autoritatilor statului, manageri de spitale si angajati din sistem, pentru identificarea tuturor situatiilor conflictuale care conduc la acte de violenta si a posibilelor solutii pentru prevenirea acestora sau pedepsirea lor.

In urma dezbaterilor, au fost identificate principalele cauze care conduc la situatii conflictuale, si anume: cresterea timpului de asteptare, lipsa de personal, dotarile din spitale, organizarea deficitara a sistemului sanitar, precum si decredibilizarea corpului medical.

Acuzatie grava: asistentii medicali, in loc sa le fie medicilor colaboratori, le sunt sclavi!

Un comentariu postat pe Facebook, pe pagina Federatiei SANITAS, legat de aceasta campanie, contine un mare semn de intrebare: “Propun initierea unei noi campanii, cu titlul, “Medicul nu este Dumnezeu decat pentru pacienti”, nu pentru asistentii medicali, cei care, in loc sa le fie colaboratori, le sunt sclavi! Agresiunile verbale vin cel mai adesea din partea lor, mai rar a apartinatorilor sau a pacientilor! Desi constienti ca facem nu doar ce scrie in fisa postului, vin cu jigniri si umilinte greu de expus aici!! Colegii stiu cu totii despre ce vorbesc…!”

Share.

Leave A Reply