Medicul Tudor Ciuhodaru vrea sa plece voluntar pe frontul Ebola

Medicul Tudor Ciuhodaru vrea sa plece voluntar pe frontul Ebola

0

Vrea sa plece voluntar, in Africa de Vest, pentru a ajuta oamenii afectati de epidemia de Ebola. Vorbim de cunoscutul medic iesean Tudor Ciuhodaru, care s-a remarcat si pe taram politic prin declaratiile si initiativele sale.

”Am de gand sa ma alatur International Medical Corp, prin intermediul unei organizatii de voluntari, care ne-a spus ca are nevoie de personal medical, cu toate calificarile, cu expertiza in urgenta si care stie sa faca fata situatiilor dificile. Trebuie facut un efort colectiv comun pentru virusul Ebola sa nu ajunga si in alta parte. Intotdeauna exista un grad de risc in medicina de urgenta, nu ma tem daca exista mediu septic”, a afirmat, la Stirile ProTv, Tudor Ciuhodaru.

Mai sunt doritori?, intreaba Tudor Ciuhodaru pe Facebook. Tot el explica: ”Ebola este o zoonoza, o boala infectioasa virala, transmisa de la animale la om. Rezervorul natural nu este clar identificat, dar sunt incrimintate drept gazde naturale lilieci frugivori apartinand speciilor Hysignathus monstrosus, Epomops franqueti si Myonycteris torquata. Gazdele intermediare, cu rol de amplificator si de transmisie a infectiei la om, sunt cimpanzeii, gorilele si antilopele de padure duiker. Infectia se poate face prin manipularea sau consumul fructelor contaminate cu saliva liliecilor, iar epizootiile pot preceda epidemiile umane. Infectia umana initiala are loc adesea prin contactul cu un liliac sau un animal salbatic infectat.Transmiterea de la animal la om se face doar prin contact direct cu sangele, fluide biologice (secretii, excretii), organele animalelor (manipulare, ingestie de produse insuficient preparate termic)”. (foto https://www.facebook.com/TudorCiuhodaru)

Cum arata CV-ul lui Tudor Ciuhodaru

Experienta profesionala a lui Tudor Ciuhodaru este mare: este medic primar in Medicina de Urgenta, a fost sef serviciu la Unitatea de primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta “Sf. Ioan” Iasi, pe CV-ul mai apare functii precum cele de cadru didactic asociat la Facultatea de Medicină Dentară, Universitatea Apollonia Iasi – Urgenţe medico-chirurgicale, dar si la Facultatea de stiinţa si Ingineria Materialelor.

In paralel, Tudor Ciuhodaru a desfasurat si o activitate politica – a ajuns in Parlamentul Romaniei. El a avut declaratii politice – de pilda despre Legea Sănătăţii, propuneri legislative, cum ar fi cea privind cazierul medical, dar si intrebari adresate Guvernului, de exemplu despre luarea de măsuri pentru limitarea exodului personalului medical.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.