MedLife introduce in premiera prima linie de laparoscopie pediatrica dintr-un spital privat din Romania

0

1337_articolSpitalul de Pediatrie MedLife, parte integrantă a Sistemului Medical MedLife, introduce în premieră pentru pediatria privată din România, intervenţiile chirurgicale laparoscopice şi de endourologie la copii, ca urmare a achiziţionării unui echipament de chirurgie endoscopică de ultimă generaţie, marca Storz.

Laparoscopia pediatrică este o tehnică chirurgicală minim invazivă pentru copii, unde se folosesc instrumente speciale, de dimensiuni milimetrice. Chirurgul realizează câteva mici incizii prin care este introdus instrumentul de lucru şi o cameră video. Imaginile din interiorul corpului sunt transmise în timp real astfel încât toate mişcările efectuate de chirurg sunt vizibile pe un monitor video extern.

Metoda este utilizată la scară largă deoarece prezintă o serie de avantaje pentru pacient: spitalizare redusă, recuperare mult mai rapidă, unii pacienţi fiind externaţi chiar în aceeaşi zi şi putând să-şi reia activităţile zilnice. De asemenea, rezultatele estetice sunt superioare chirurgiei deschise. Cicatricile care rămân după o procedură laparoscopică sunt foarte mici deoarece trauma peretelui abdominal este minimă, iar durerea post operatorie este redusă. Riscul unor complicaţii ulterioare intervenţiei laparoscopice este scăzut, în comparaţie cu operaţiile clasice care necesită incizii mari pentru spaţiu de manevră.

Indicaţiile pentru chirurgia laparoscopică sunt pentru afecţiuni precum: apendicita acută sau cronică, chist de ovar, varicocel, testicul necoborât, explorări abdominale diagnostice, colecţii intra-abdominale, formaţiuni chistice, splină patologică, hernii, etc.

Intervenţiile endoscopice urologice care se pot realiza cu noua tehnologie achiziţionată de Spitalul de Pediatrie MedLife sunt: cistoscopiile exploratorii şi terapeutice, tratamentul litiazei reno-uretero-vezicală, tratamentul endoscopic al refluxului vezico-ureteral prin injectarea DEFLUX VANTRIS, tratamentul ureterocelului, rezecţia valvei uretrei posterioare, etc.

“În vreme ce chirurgia laparoscopică a cunoscut o dezvoltare rapidă în ultimii ani la nivel mondial, în medicina pediatrică din România aceste proceduri sunt încă în stadiu de pionierat. De aceea, am considerat important ca în primul spital privat din ţară dedicat în totalitate copiilor, pacienţii să aibă parte de medici specializaţi în centre de renume din străinătate care, având la dispoziție aparatură de înaltă performanță, să aplice cu succes acest tip de proceduri minim invazive. Mai ales când discutăm de copii, al căror organism este mai sensibil, beneficiile chirurgiei laparoscopice sunt cu atât mai valoroase” a declarat Nicolae Marcu, director general al MedLife.

Spitalul de Pediatrie MedLife este singurul spital privat din Europa Centrală şi de Est dedicat copiilor, care reuneşte cei mai buni specialişti, echipamente moderne şi oferă micilor pacienti şi părinţilor acestora, condiţii de 5 stele.

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.