Megaeveniment pentru viitorii studenti, la o universitate de medicina din Romania

0

Pledoarie pentru meseria de medic! Mai sunt doar cateva zile pana la un eveniment deosebit de complex, organizat si in acest an la o cunoscuta universitate de medicina din Romania!

Va fi o intreaga saptamana a “portilor deschise” la Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” Iasi! Ce actiuni au loc?

A treia editie a Arenei Medicale are loc in saptamana 18-22 aprilie 2016 si este organizata, ca si in anii trecuti, sub forma unui complex de actiuni interactive, diferentiate pe niveluri de interes si grupe de varsta.

Vor avea loc tururi ghidate in universitate: laboratoarele si salile de curs, muzeele, aulele, bibliotecile si librariile vor fi puncte de atractie pentru publicul vizitator format din elevi din clasele V-XII, insotiti de profesori. Arena Medicala va include si experimente si ateliere practice, prezentari interactive, conferinte si dezbateri coordonate de societatile studentesti si cercurile de studenti ale Universitatii de Medicina si Farmacie din Iasi.

“Saptamana creierului” presupune 10 ateliere care vor avea loc zilnic, de la 10 la 16. Evenimentul, desfasurat pe durata a 4 zile, in cadrul Saptamanii “Scoala Altfel”, este compus din activitati interactive si prezentari audio-video, construite in jurul marilor capitole ale studiului creierului si sistemului nervos. Zilnic, de la ora 16, este programata conferinta „Brain fitness”!

Intre 18 si 21 aprilie, intre orele 11 – 13, au prioritate… „Salvatorii de vieti” – prim–ajutor si resuscitare cardio-pulmonara de baza. Acesta este un proiect educativ dedicat studentilor, elevilor utilizand materiale si suporturi de curs adaptate invatarii prin simulare. Formatorii, cadre didactice si studenti alaturi de medicii rezidenti de la UPU- SMURD Iasi, vor sustine cursuri teoretice si practice pe grupe de aproximativ 25 de persoane. Accentul va fi pus pe tehnicile de acordare a primului ajutor explicate si exersate de fiecare cursant pe manechinele special create pentru invatarea BLS-ului (Basic Life Suport).

Foto: http://www.umfiasi.ro/

Share.

Leave A Reply