In memoria celor disparuti in urma SIDA - Ziua Internationala a Lumanarilor Aprinse

In memoria celor disparuti in urma SIDA – Ziua Internationala a Lumanarilor Aprinse

0

În a treia duminica de mai a fiecarui an, mii de comunitati din întreaga lume se reunesc pentru a aprinde lumânari si candele în memoria celor care au murit în urma SIDA. La noi, ritualul aprinderii lumânarilor îsi propune sa aduca un omagiu colectiv românilor disparuti din cauza SIDA, sa transmita un mesaj de încurajare copiilor si adultilor care traiesc cu
HIV/SIDA si sa lanseze un îndemn la prevenire si solidaritate celorlalti semeni ai lor.

Ziua-Internationala-a-Lumanarilor-AprinseManifestarea este, în acelasi timp, o încercare de a mobiliza toate fortele capabile sa schimbe cursul epidemiei, de la autoritati politice sau religioase, personal medical, asistenti sociali, profesori, comunitati artistice, organizatii neguvernamentale, jurnalisti, medii de afaceri etc., pâna la cei ce se vor afla în trecere prin zonele de desfasurare a evenimentului.

Duminica, 18 mai a.c., ARAS – Asociatia Româna Anti-SIDA – organizeaza Memoriale SIDA, cu ocazia Zilei Internationale a Lumanarilor Aprinse, în Bucuresti, Iasi si Timisoara.

În Bucuresti, vor avea loc activitati, între orele 18,00 si 20,00, în parcul Herastrau, unde voluntarii ARAS vor discuta cu oamenii prezenti despre semnificatia acestei zile, le vor oferi pliante si fundite rosii – simbol mondial de lupta anti-SIDA si de solidaritate cu persoanele infectate.

Începând cu ora 20,00, ARAS invita toate persoanele interesate sa ni se alature într-un scurt ceremonial de aprindere de lumânari si desfasurare de quilturi, în apropierea Pavilionului H (aproape de debarcader).

Ziua Internationala a Lumanarilor Aprinse este cea mai ampla miscare anti-SIDA din lume, iar ARAS este asociatia care, în 1992, a introdus în România acest tip de comemorare, prin care îsi propune nu doar sa aduca un omagiu colectiv celor disparuti, ci si sa transmita un mesaj de încurajare celor afectati de HIV/SIDA si un semnal de alarma celor care înca mai pot evita aceasta boala.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.